A holnapi kamatdöntés meghatározhatja a forint sorsát

agrarszektor.hu
Komoly kilengéseket produkált az euró-dollár jegyzés a múlt héten, várhatóan ez folytatódik majd a következő napokban, szerdán ugyanis jön a Fed kamatdöntő ülése. Persze nem valószínű, hogy változtatnak a kamaton, de az amerikai jegybank is erős jelzést küldhet a piacnak az árfolyammal kapcsolatban. Itthon az MNB holnapi kamatdöntése határozhatja meg a forint sorsát - írja a Portfolio.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Hétfő reggel 309,2 körül kezdte a hetet a forint az euróval szemben, ami szinte hajszálra megegyezett a péntek esti szinttel. Az utóbbi hetekben már megszokottá vált, hogy a 308-310-es szintre szorult be a forint árfolyama, innen nem tud egyelőre kimozdulni. Holnap viszont jó alkalom lehet az MNB kamatdöntő ülése, hogy ez változzon. A szakértők többsége nem vár további lépéseket a jegybanktól, de a közlemény hangvételével demonstrálhatják, mennyire bátrak a lazítást illetően. A dollárral szemben 248,95-nél járt a magyar deviza, míg a svájci frank 266 forintba került.

Folytatódhat a rángatás a dollár piacán

A forint versenytársai közül a lengyel zloty 0,1 százalékos erősödéssel kezdi a hetet az euróval szemben, és a cseh korona is minimális javulást mutat. A feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,3 százalékkal gyengült a dollárral szemben, a török líra és a dél-afrikai rand pedig szintén hasonló mértékű visszaeséssel kezdte a hétfőt.

Az euró-dollár árfolyamban ma reggel stagnálást láttunk, a jelek szerint 1,242 körül várják a befektetők a Fed szerdai kamatdöntő ülését. A múlt héten Donald Trump amerikai elnök és Steve Mnuchin pénzügyminiszter is szóba hozta a dollár gyengélkedését Davosban, így nem lenne meglepő, ha a Fed is szóba hozná az árfolyamot. Hétfő reggelre a svájci frank 0,3 százalékkal, míg az angol font 0,1 százalékkal  gyengült az euróval szemben.

Folytatódhat a rángatás a dollár piacán

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?