Közel a forint másfél éves mélypontja

agrarszektor.hu
Már kedden 314 fölé gyengült a forint az euróval szemben, és a szerdai napot is onnan kezdte. Ez azt jelenti, hogy kézzel fogható közelségbe került a másfél éves mélypont a magyar deviza szempontjából. A dollár az új Fed-elnök szavaira mozdult meg, méghozzá az erősödés felé.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Ma reggel 314,25-nél járt a forint az euróval szemben, ez egy hajszállal volt magasabb a kedd esti jegyzésnél. Az utóbbi napokban apró lépésekkel araszolt felfelé a forint, a hét elején pedig már idei mélypontjára esett az euró ellenében. Innen azonban már csak egy lépés a másfél éves mélypont 315 felett.

Közel a forint másfél éves mélypontja

Tavaly decemberben 315,2-nél volt az árfolyam csúcsa, azt leszámítva 2016 júniusa óta nem volt stabilan 315 felett a jegyzés. A dollárral szemben szerda reggel 256,71-nél járunk, míg a svájci frank 273 forintba kerül.

Közel a forint másfél éves mélypontja

A forint versenytársai közül a régióban a lengyel zloty és a cseh korona is minimális gyengüléssel kezdte a kereskedést, míg a feltörekvő piacokon az orosz rubel minimálisan gyengült a dollárral szemben. A török líra 0,2 százalékkal, míg a dél-afrikai rand csak kismértékben erősödött.

Az euró-dollár árfolyamban tegnap a nap második felére erősödésbe kapcsolt az amerikai deviza, így majdnem 1,22-ig süllyedt a jegyzés. A mai nap 0,1 százalékos korrekcióval indult, így 1,2237-nél áll éppen az árfolyam. Közben a japán jen 0,3 százalékkal erősödött a dollárral szemben, míg az angol font stagnált.

Közel a forint másfél éves mélypontja

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?