Nem tud elszakadni a forint a 314-től

agrarszektor.hu
Óvatos erősödéssel kezdte a napot a forint az euróval szemben, de érdemben nem tud eltávolodni a jegyzés a 314-es szinttől. A nemzetközi devizapiacon az euró gyengülését lehet kiemelni, az olasz választáson kialakuló patthelyzet miatt botladozik a közös deviza.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Hétfő reggel 313,63-nál járt a forint az euróval szemben, ami 0,1 százalékkal volt alacsonyabb a péntek esti szintnél. A forint a múlt heti lassú, fokozatos gyengülés után megtorpant idei mélypontja környékén, a 315-ös szintet már nem tudta érdemben megközelíteni. Pedig felette nyílna meg egy komolyabb mélypont, 2016 nyara óta nem volt 315,2 felett az euró-forint jegyzés. A dollárral szemben 255,5 körül indul a hét a forint piacán, míg a svájci frank 272,4 forintba kerül.

Gyengül az euró az olasz eredmények láttán

A forint versenytársai közül a régióban a lengyel zloty kismértékben erősödött, a cseh korona viszont 0,1 százalékos gyengüléssel kezdett az euróval szemben. A feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,6 százalékkal gyengült a dollárral szemben, a török líra 0,4 százalékos eséssel kezdett, míg a dél-afrikai rand szintén több mint fél százalékos eséssel nyitotta a hetet.

A vasárnapi olasz választásról érkező előzetes eredmények szerint a legvalószínűbb, hogy patthelyzet alakul ki, nehéz lesz kormányzóképes erőnek összeállnia. A hír hallatán az euró rögtön gyengülni kezdett a dollárral szemben, 0,4 százalékkal esett vissza az euró-dollár jegyzés 1,2283-ig. Közben a japán jen 0,3 százalékkal erősödött a dollárral szemben, az angol font pedig 0,1 százalékkal esett vissza.

Gyengül az euró az olasz eredmények láttán

Ma valószínűleg az olasz hírek határozzák majd meg a piaci hangulatot, emellett a múlt héten Donald Trump szavai borzolták a kedélyeket, hiszen a szakértők attól félnek, hogy egy kereskedelmi háborúba sodorja a világot az amerikai elnök.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 14. 05:58