Közeleg az agrárkamarai tagdíjbevallás határideje

agrarszektor.hu
Július 2-án jár le az agrárkamarai tagdíjak bevallási határideje. Idén sem kell tagdíjbevallást készíteniük azoknak az őstermelőknek, akiknek előző évi nettó árbevétele nem érte el a 600 ezer forintot. A köztestület országos küldöttgyűlésének döntése értelmében az idei évtől változnak a tagdíjsávok, emellett újabb tagdíjbevallással és -fizetéssel összefüggő kedvezmények is életbe lépnek.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Megkezdődött a tagdíjbevallás időszaka a Nemzeti Agrárgazdasági Kamaránál (NAK) - írja közleményében a kamara. A köztestület tagjainak július 2-ig kell megtenniük tagdíjbevallásukat a NAK portáljáról nyíló e-Irodában. Kivételt képeznek ez alól azok az őstermelők, akiknek előző évi nettó árbevétele nem érte el a 600 ezer forintot. Számukra a NAK postai csekket küldött a kétezer forintos tagdíjról, amelyet június 30-ig befizetve (vagy a tagdíj összegét átutalva) mentesülnek a tagdíjbevallási kötelezettség alól.

A NAK május 17-ei országos küldöttgyűlésén döntés született a kamara megalakulása óta változatlan tagdíjsávok módosításáról. Ennek értelmében az eddigi 11 helyett 7 tagdíjsáv lesz. A legalsó sáv határa (legfeljebb 600 ezer forint nettó árbevétel) és összege (évi kétezer forint) változatlan marad, ahogy a tagdíj maximuma is (évi 1 millió forint). A módosítással a tagok közel 85 százalékánál a tagdíj nem változik, 9 százalékuk pedig a jövőben kevesebb tagdíjat fizet majd.

A tagdíjalap több kedvezménnyel is csökkenthető, többek között a kamarai telekommunikációs szolgáltatást (BirtOKOS) igénybe vevő tagok idén is hívószámonként évi ezer forint tagdíjkedvezményben részesülnek, függetlenül az előfizetői csomag fajtájától. Ugyanakkor a küldöttgyűlés újabb tagdíjbevallással és -fizetéssel összefüggő kedvezményekről is döntött. Ennek értelmében két héttel, augusztus 15-ig meghosszabbodik a tagdíjfizetési határidő.

A tagdíjkedvezményre jogosító igazoló dokumentumok ezentúl nem csak a bevallással egyidejűleg, hanem azt követően egy évig benyújthatók: azok a tagok, akik a tavalyi évre vonatkozóan további tagdíjkedvezményt kívánnak érvényesíteni, az idei bevallás határidejéig jelezhetik a kamaránál. Ezen felül a tagdíjfizetésre vonatkozó halasztás vagy részletfizetés már bármikor igényelhető, nem csak a tagdíj bevallásakor - áll a köztestület közleményében.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?