Miért jobbak a lengyel gazdák, mint a magyarok?

agrarszektor.hu
Hatalmas változások történtek a Visegrádi országok (V4-ek) agrárgazdaságában, és ezekből nem feltétlenül Magyarország került ki győztesen. A Portfolio november 28-29-i Agrárszektor Konferenciájának egyedülálló nemzetközi fórumán kiderülhet, hogy például a lengyel gazdák miben bizonyultak jobbnak, mint a magyarok.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Hogyan reagáltak a Visegrádi Országok - Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia - gazdálkodói az uniós csatlakozás utáni új támogatási és piaci helyzetre? - ez lesz az egyik kiemelt témája a Portfolio november 28-29-i kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciájának. Az elmúlt időszak eseményeiből látszik, hogy a V4-ek agrárgazdaságában jelentős változások következtek be, de ezekből nem feltétlenül a magyar gazdálkodók profitáltak a legjobban.

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye! Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. Az agrárium legforróbb témái két napban. Gazdák, agrár- és élelmiszeripari vállalkozók, döntéshozók, szakpolitikusok egy helyen és időben, csak a siófoki Agrárszektor Konferencián!

Az uniós statisztikák is azt bizonyítják, hogy a mezőgazdaságban a V4-ek közül Lengyelország élt a legjobban az uniós tagságból fakadó új esélyekkel, miközben a magyar agrárium az utóbbi időszak határozottabb növekedése ellenére sem használta ki teljes mértékben a kínálkozó versenyképesség-javító lehetőségeket. A Portfolio a siófoki Agrárszektor Konferencián a témában plenáris nemzetközi fórumot szervez, amelyben kiderülhet, hol tartunk most, és mit kellene másképpen csinálnunk a hatékonyság és a sikeresebb piaci szereplés érdekében.

A kerekasztal-beszélgetésben neves hazai és külföldi V4-es szakértők mondják el véleményüket és javaslataikat a kialakult helyzetről. A beszélgetés várható résztvevői a következők lesznek.

  • Tomás Doucha, professzor, Czech Agricultural University, Prága (Csehország)
  • Peter Horný, Head of Agrobiznis Department, Unicredit Group (Szlovákia)
  • Kapronczai István, agrárszakértő, OTP Bank
  • Wlodzimierz Rembisz, professzor, University of Finance and Management, Varsó (Lengyelország)

A konferencián szó lesz arról is, hogyan változik az uniós Közös Agrárpolitika (KAP) 2020 után, vagyis milyen támogatásokra és új szabályozási körülményekre számíthatnak a hazai agrárgazdasági szereplők. Az eseményen Phil Hogan uniós agrárbiztos video üzenetben tájékoztatja a magyar agráriumot a KAP várható legfontosabb változásairól, az Európai Bizottság vezető képviselője pedig személyesen is előadást tart a KAP-reform jelenlegi állásáról és a bizottsági tervekről.

A konferencián a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) tagjai 50 százalékos kedvezménnyel vehetnek részt. A részletes prograról és a jelentkezési feltételekről itt is lehet tájékozódni.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?