Megállapodást kötött az MFB és a NAK

agrarszektor.hu
Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A megállapodás értelmében a két intézmény együttműködik többek között az agrárium számára előnyös finanszírozási termékek és szolgáltatások kidolgozásában, különös tekintettel a kereskedelmi banki szektor által nem finanszírozott területekre. A megállapodást Győrffy Balázs, a NAK elnöke, valamint Bernáth Tamás, az MFB elnök-vezérigazgatója írta alá.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A február 27-én aláírt együttműködési megállapodás küldetése, hogy az MFB és a NAK a saját területén felhalmozott tapasztalatát egyesítve segítse az agrárium versenyképességének fokozását, ezen keresztül pedig a vidéki életminőség javítását - írja közleményében az MFB Bank. Ennek érdekében a két intézmény olyan finanszírozási termékek és szolgáltatások kidolgozását tűzte ki célul, melyek hatékonyan segíthetik az agráriumban tevékenykedő magyar kis- és középvállalkozásokat a versenyképesség szempontjából kulcsfontosságú területek fejlesztésében. 

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. Tudni akarja, hogyan juthat hozzá az idei agrártámogatásokhoz és mennyi támogatást igényelhet? Hogyan változik a minden gazdálkodót érintő hazai földügyi szabályozás? A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.

Az MFB a jövőben a NAK elemzéseit és javaslatait figyelembe véve fejleszt beruházási és forgóeszköz finanszírozási konstrukciókat, többek között a vállalkozások termelési hatékonyságának növeléséhez, a magasabb feldolgozottsági fokú, piacképes mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek előállításához, valamint az agrártechnológiai fejlesztések végrehajtásához. A kiemelt finanszírozási célok között említhető továbbá az energia- és költségtakarékos módszerek bevezetése, a megújuló energia alkalmazásának fokozása, illetve az agrár-környezetvédelmet elősegítő fejlesztések megvalósítása. Az MFB arra törekszik, hogy megoldásaival hozzájáruljon a gazdaságokat érintő generációváltási problémák megoldásához is. 

Az együttműködés során a két intézmény kiemelt hangsúlyt helyez azokra a piaci szegmensekre, melyek finanszírozási hiányosságokkal érintettek, vagyis a kereskedelmi banki szektorból nem jutnak megfelelő forráshoz fejlesztési elképzeléseik megvalósításához. A kölcsönös információ- és tudásátadásra épülő közös munka kiterjed az agrárvállalkozások tájékoztatására is, így a gazdálkodók első kézből, megfelelő szakmai háttér mellett értesülhetnek majd a lehetőségekről.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?