Észrevétlenül újraindult Bige kénsavgyára

agrarszektor.hu
Csendben újraindult a Bige Holding kénsavgyára a múlt hét szerdán. Az egységet még május végén állította le a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, mert túl veszélyesnek találta az üzem működését. A gyár elvileg addig üzemelhet amíg jogerős döntés nem születik az ügyben, hacsak az ellenőrök nem találnak újabb okot a leállásra, amellyel a holding már így is több százmillió forintot vesztett.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A múlt hét szerdán csendben újraindult a Bige Holding kénsavgyára - tudta meg a Népszava, és habár feszült a helyzet a Bige Holding és a katasztrófavédelem között, de a gyár újra termel. Az egységet nyár elején állította le a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, mert az üzem működését túl veszélyesnek találták, de a szolnoki kénsav-, kriolit- és műtrágyatelepen most újraindult a termelés.

Forrás: MTI Fotó: Mészáros János

Jelenleg két per zajlik a Bige Holding és a katasztrófavédelem között, jogerős döntés azonban csak jövőre várható. A gyár addig elvileg üzemelhet - hacsak az ellenőrök nem találnak újabb okot a leállításra. Ha a bíróság Bigének ad igazat, nem kizárt, hogy kártérítést követel majd, a Bige Holding ugyanis a leállással több száz millió forintot vesztett.

Korábbi cikkeink a témában: 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?