2024. szeptember 21. szombat Máté, Mirella

Méhészek figyelem! Augusztus végén fontos határidő jár le

MTI
Augusztus végéig jelentkezhetnek a méhészek az agrártárca 600 millió forint összértékű támogatására - mondta az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke kedden az M1 aktuális csatornán.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 22-ig!

Bross Péter hozzátette: a méhészeti tevékenység hatékonyságának növelése érdekében a kormány több ezer méhésznek nyújt támogatást októbertől. A legfrissebb adatok szerint körülbelül 550 ezer méhcsalád tulajdonosa, több mint ötezer méhész igényelte eddig a támogatást - tette hozzá. 

Az egyesület elnöke elmondta azt is, hogy a méhészek idén gyenge, vagy alig közepesnek mondható évet zártak. A szezon kezdeti aszálya miatt a repce nem mézelt, majd az akác 10-12 napos virágzási idején végig esett az eső, a helyzetet pedig csak tovább rontotta, hogy a nyár egyetlen lehűlése a napraforgó virágzással esett egybe - magyarázta Bross Péter.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?