Dohánytermelők figyelem! Ez a kérelem már áprilistól beadható

Dohánytermelők figyelem! Ez a kérelem már áprilistól beadható

agrarszektor.hu
Megjelent a 15/2020. (III. 9.) számú Kincstár Közlemény a dohány szerkezetátalakítási nemzeti programban történő 2020. tárgyévi kötelezettség-megosztásról.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A vonatkozó szabályok értelmében a dohánytermelő magánszemély legfeljebb három, szintén valamelyik jogosult településen mezőgazdasági tevékenységet folytató együttműködő termelővel megoszthatja az élőmunka ráfordítási kötelezettségét, vagy az élőmunka ráfordítási és az árbevétel teljesítési kötelezettségét - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A 2020. tárgyévi kötelezettség-megosztásra vonatkozó kérelmet a dohánytermelőnek és az együttműködő termelő(k)nek együttesen, postai úton kell benyújtani az ügyfél lakhelye/székhelye szerint illetékes megyei kormányhivatalhoz, kivéve Csongrád megyében, ahol a Csongrád Megyei Kormányhivatal Hódmezővásárhelyi Járási Hivatalához kell az iratokat eljuttatni 2020. április 1. -2020. április 30. között.

Figyelem! A kötelezettség-megosztást tárgyévre vonatkozóan kell bejelenteni, így a 2019. tárgyévre benyújtott nyilatkozatok a 2020. tárgyévre már nem vonatkoznak. A Kincstár honlapján már elérhető a formanyomtatványt és kitöltési útmutatót tartalmazó közlemény.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Balázs Attila

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 13. 13:29