Közeleg a határidő: már elérhető az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallási felülete

Közeleg a határidő: már elérhető az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallási felülete

agrarszektor.hu
2021. május 31-ig kell benyújtaniuk a hazai élelmiszerlánc-szereplőknek a 2021. évi felügyeletidíj-bevallásukat, melyet már jelenleg is teljesíthetnek az e célra szolgáló elektronikus felületen. A határidő minden kötelezettre vonatkozik. A Nébih azt javasolja, hogy az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallását senki ne halassza az utolsó pillanatra.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A bevallási felület elérhető a Nébih Ügyfélprofil Rendszerében (a Felügyeleti díj menüpontban) - írja a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Vállalkozások esetén a bevallást a cég önálló képviseletére jogosult személy vagy meghatalmazott nyújthatja be. A bevallási kötelezettség teljesítésének végső határideje - minden kötelezett esetében - 2021. május 31. napja. Változás a korábbi évekhez képest, hogy 2021-től kezdődően a takarmányozási célból termesztett növények értékesítése kapcsán a kötelezettség az értékesítési lánc minden szakaszában fennáll, függetlenül a forgalomba hozatal céljától vagy a termék további felhasználási módjától.

A befizetéshez szükséges pénzügyi bizonylatokat a bevallási határidőt követően, a bevallási felületen érhetik el az érintettek. Az első részlet befizetési határideje 2021. július 31., a második részlet befizetési határideje 2022. január 31. lesz. A díjat a 10032000-00289782-30006016 számú célszámlára kell utalni. A felügyeleti díjjal kapcsolatban további hasznos információk olvashatók a Nébih honlapján: portal.nebih.gov.hu/egyeb/gyakran-ismetelt-kerdesek/felugyeleti-dij

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?