Cyber kertészet és mezőgazdasági űradatok: ilyen lesz az agrárium jövője?

Cyber kertészet és mezőgazdasági űradatok: ilyen lesz az agrárium jövője?

agrarszektor.hu
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a napokban rendezte meg hazánk első kifejezetten agrár startupokról szóló rendezvényét. A technológiai újdonságokra és a jövő agráriumára fókuszáló eseményen több száz látogató vett részt és kapott közelebbi képet a legfontosabb agrártechnológiai startupok fejlesztéseiről.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Cyber kertészet, mezőgazdasági űradatok, fenntartható agrárium, az élelmiszeripar jövője - az első Agtech Summit konferencián az érdeklődők megismerhették a legaktuálisabb agrárinnovációs trendeket. A NAK startup programjának közel hároméves eredményeinek bemutatásán túl, az eseményre látogatók szakmai előadásokból tájékozódhattak az agrárium jövőjét formáló törekvésekről. Az esemény kiemelt célja volt, hogy összehozza a fiatal fejlesztőket és szakértőket, akik az agrárium aktuális kihívásaira a legmodernebb megoldásokkal tudnak reagálni. Ennek eredménye nem lehet más, mint számos olyan új megoldás megjelenése a szektorban, mely a gazdákat segíti - írja közleményében a NAK.

Az esemény bebizonyította, hogy a fiatal fejlesztőknek helye van a szektorban. Azzal, hogy ezeknek az új típusú fejlesztéseknek a kamara támogató környezetet biztosít, tagjait is segíti, hiszen az ágazat megújulása elkerülhetetlen, a versenyképességet pedig csak úgy lehet fenntartani, ha lépést tartunk a fejlődéssel. Az agrár startupok szektorba csábítása egyúttal a generációváltás problémájára is enyhítést hozhat

 - emelte ki Győrffy Balázs, a NAK elnöke.

A kiállító és előadó agrár startup vállalkozások megoldásai az ágazat egészét lefedik. Az érdeklődők a szántóföldi növénytermesztéssel kapcsolatos digitális fejlesztésektől kezdve - az állattenyésztésben fellelhető problémákra hozott újdonságokon át - az élelmiszeriparhoz köthető megoldásokkal is találkozhattak a rendezvényen.

Az Agtech Summit zárásaként bemutatásra kerültek a NAK TechLab inkubátor programjában született fejlesztések és együttműködések is. A startupok olyan piacvezető agrár nagyvállalatokkal dolgozhattak együtt a három hónapos program során, mint a Corteva Agriscience, a KITE Zrt. a Bonafarm Csoport, vagy az Axiál Kft. A vállalati partnerek piaci ismerete és szakmai felkészültsége hozzájárul ahhoz, hogy ezek a fejlesztések a közeljövőben a gazdálkodók széles köréhez eljussanak és megkönnyítsék mindennapi munkájukat. Az inkubációs program szakmai partnere a Design Terminal.

Címlapkép forrása: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?