Hivatalos: tankolási limitet vezet be a Shell, jönnek a korlátozások

Hivatalos: tankolási limitet vezet be a Shell, jönnek a korlátozások

MTI
A Shell Hungary Zrt. kisnyomású kútoszlopain csütörtöktől tranzakciónként maximum bruttó 25 ezer forintért lehet üzemanyagot vásárolni - közölte a vállalat az MTI-vel. Az intézkedés minden üzemanyagtípusra vonatkozik, 30 budapesti és 76 vidéki töltőállomást érint. A Shell Hungary célja a közlemény szerint az, hogy az alapvetően személyautó forgalmat kiszolgáló kisnyomású kútoszlopoknál kiküszöbölje a hirtelen nagyarányú készletlefogyást. Hozzátették, hogy továbbra is érvényben marad a február 22-én bejelentett tranzakciónkénti 100 literes limit a nemzetközi tranzitútvonalak mellett fekvő 12 állomáson.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A többi, nagynyomású kútoszloppal felszerelt állomáson korlátozás nélkül tölthetik fel járműveiket a vásárlók. A cég tájékoztatása szerint a régiós viszonylatban alacsonynak számító magyarországi üzemanyagárak hatásaként az utóbbi hetekben rekordszinten nőtt az üzemanyagkereslet a hazai Shell töltőállomásokon. Az értékesítés volumene a nemzetközi tranzit teherforgalom, a szomszédos országokból tankolni átlátogató kamionosok és személyautósok, valamint a tavaszi mezőgazdasági munkákat végző gazdálkodók beszerzései miatt kiugró mértékben megemelkedett a korábbi évekhez képest. Megjegyezték, hogy a nagy tételben tankolók már rendszeresen vásárlói az eddig jellemzően csak a hazai lakosság által használt kutaknak is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?