A hollandok nem viccelnek: durva, ami az üvegházakkal történik az országban

A hollandok nem viccelnek: durva, ami az üvegházakkal történik az országban

agrarszektor.hu
A holland mezőgazdasági minisztérium több mint kétszeresére növelte az üvegházak energiahatékonyságát támogató program keretösszegét: az idén június végéig benyújtott támogatási kérelmekre összesen 60 millió euró áll rendelkezésre. Ez 35 millió euróval több, mint amennyit a kormány eredetileg erre a célra szánt. Az emelés oka, hogy a minisztérium szerint a programra jelentős túljelentkezés volt, összesen csaknem 80 millió euró értékben érkeztek be támogatási kérelmek.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az erre szánt keretösszeg növelésével a pályázatok többsége most már jóváhagyható, így az üvegházi termesztésben az energetikai átállás még nagyobb lendületet kaphat. Főként a LED-es világítás bevezetésére, az energiaernyők felszerelésére vagy a fűtési hálózatra való csatlakoztatásra irányuló beruházások kapnak támogatást. A cél az üvegházak gáz- és villamosenergia-igényének csökkentése. Henk Staghouwer mezőgazdasági miniszter kifejtette, hogy az energetikai átállást fel kell gyorsítani, ha az EU által kitűzött klímacélokat el szeretnék érni, ráadásul a magasba szökő gázárak miatt még sürgetőbbé váltak az energiaátállási célú beruházások - írja a FruitVeB

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?