Nagy változás jöhet a magyar vizeken: ezt jó, ha minden horgász tudja

Nagy változás jöhet a magyar vizeken: ezt jó, ha minden horgász tudja

MTI
Ősszel kerülhet a kormány elé a horgászturisztikai stratégia és program, az előkészítő munkacsoportban a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) mellett a Miniszterelnökség és a Miniszterelnöki Kabinetiroda is részt vesz - mondta Budapesten a miniszterelnök főtanácsadója. Nyitrai Zsolt hangsúlyozta, hogy a kormány közéleti tevékenysége a társadalmi párbeszédre épül, ezért a vízi turizmus jövőjének alakításában számítanak a horgászok észrevételeire.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A több mint 800 ezer tagot képviselő Mohosz részéről jogos igény, hogy bekapcsolódhassanak a fejlesztésekbe, véleményezhessék a beruházásokat. A konzultációk eredményei mindig hasznosulnak, a kormány figyelembe veszi az érintettek visszajelzéseit, így a horgászok észrevételeire is számít a stratégia kidolgozásakor. A Miniszterelnökség képviseletében az aktív Magyarországért felelős államtitkár méltatta a kezdeményezést. Révész Máriusz szerint a stratégia 10 évre kijelölheti a vízi turizmushoz kapcsolódó fejlesztések irányait. Az államtitkárság komolyan veszi az egyeztetést a civil szervezetekkel, hogy a turisztikai stratégiák kidolgozásában részt vehessenek mindazok, akik a legjobban értenek az érintett területhez - fogalmazott.

EZ IS ÉRDEKELHET

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő (Fidesz) a Mohosz elnökeként hangsúlyozta, hogy a stratégiának köszönhetően új szintre lép a szervezet kapcsolata a kormánnyal. A horgászat gazdasági szempontból is jelentős tevékenység, hiszen tavaly csaknem 10 millió szabadidős nap kapcsolódik hozzá, a családtagokkal együtt legalább 1 millió ember vesz benne részt, foglal szállást és vesz igénybe szolgáltatásokat évről évre. Fejlesztésekre azért is szükség lesz, hogy a Mohosz közfeladatot ellátó szervezetként biztosíthassa az állami tulajdonú vizek fennmaradását - tette hozzá.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 15. 12:02