Fontos bejelentést tett Varga Mihály az extraprofitadóról: ez várhat a magyarokra

Fontos bejelentést tett Varga Mihály az extraprofitadóról: ez várhat a magyarokra

agrarszektor.hu
Varga Mihály pénzügyminiszter, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő csütörtökön 15:00-kor tartott kormányinfót, ahol elhangzott, hogy a rezsivédelmi alap megmarad jövőre is, hogy az egész Európában legalacsonyabb áram- és gázárakat fent lehessen tartani, és védelmet lehessen nyújtani az ingadozó energiaáraknak. Az alap fedezete az extraprofitadók és egyéb bevételek.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Varga Mihály elmondta, hogy megkezdik a plusz terheknek a kivezetését a 2024-es büdzsében. Mint hangsúlyozta, hogy az idei évi növekedést továbbra is 1,5%-osra látja a kormány, a jövő évit pedig 4%-ra gyorsulhat a várakozás szerint. Az infláció éves szinten várhatóan 6%-os lesz, ehhez igazodik a tegnap már megjelent 6%-os tervezett nyugdíjemelés is. A bizonytalan makropálya miatt 255 milliárd forintos központi költségvetési tartalékkal tervez - ez a GDP 0,3%-át jelenti. Ezen kívül a kormány kitart azon célja mellett, hogy jövőre 3% alatti legyen a deficit, 2,9%-os a célszám, az adósságráta pedig a terv szerint 66,7%-ra fog csökkenni a GDP arányában. 

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?