Fontos hírek érkeztek az egységes kérelmekről: ezt jó, ha mindenki tudja

Fontos hírek érkeztek az egységes kérelmekről: ezt jó, ha mindenki tudja

agrarszektor.hu
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdászai idén is tevékenyen közreműködtek az egységes kérelmek beadásában. A határidőig, 2023. június 9-ig beadott 164.603 kérelem több mint 65 százalékának, 107.391 kérelemnek a benyújtásában segítettek a kamara szakemberei - derült ki a kamara közleményéből.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az év elején indult új Közös Agrárpolitika jelentősen megváltozott szabályrendszere komoly feladat elé állította a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarát (NAK), hiszen előrelátható volt, hogy több időt és munkát igényel majd az egységes kérelmek elkészítése. Az Agrárkamara felkészülten várta az egységes kérelmek április 20-án indult beadási időszakát, amelynek keretében több mint 50 támogatási jogcímre, intézkedésre lehetett támogatást igényelni, illetve adatszolgáltatási kötelezettséget teljesíteni.

A 2023. június 9-i benyújtási határidőig 164.603 kérelem érkezett be a Magyar Államkincstárhoz, ennek mintegy kétharmadát, 107.391 darabot a Kamara falugazdászai segítségével nyújtották be a gazdálkodók. Az így beadott kérelmek 1,64 millió hektárt fednek le. Fontos, hogy a 2023. június 9-i határidő jogvesztő volt, így az azt követően beadott egységes kérelmeket érdemi vizsgálat nélkül vissza fogják utasítai.

A NAK azoknak a gazdálkodóknak is támogatást nyújtott, akik maguk, vagy nem falugazdász segítségével adták be a kérelmüket. Portálján rendszeresen frissülő gyűjtőoldalon ismertette az új támogatási rendszerrel kapcsolatos tudnivalókat. Videósorozatokat, illetve a saját gazdaság várható támogatásának kiszámítását segítő KAP-kalkulátort készített és tett közzé. Az Agrárminisztériummal együttműködésben országszerte gazdafórumokat szervezett, és több tájékoztató kiadványt is megjelentetett.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?