Fazekas csak legyint a Varga-csomagra

agrarszektor.hu
Sem a Földművelésügyi Minisztérium (FM), sem a felügyelete alatt álló nemzeti földalapkezelő szervezet (NFA) működését nem veszélyezteti, hogy a 110 milliárd forintos Varga-csomag részeként egyes kiadásokat zárolni kell az agrártárca költségvetésében. Az eredetileg beütemezett feladatokat belső átcsoportosításokkal kívánja teljesíteni a minisztérium.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A kormány július 17-i határozatával rendelkezett arról, hogy a Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által bejelentett, 110 milliárd forintos költségvetési megszorítási csomag részeként az egyes minisztériumok büdzséjéből mekkora összegeket kell zárolni. Az intézkedés miatt az FM-nél 5,552 milliárd, a felügyelet alá tartozó NFA-nál 0,5 milliárd forinttal kell visszafogni a kiadásokat.


MTI-fotó: Kovács Tamás

 

Az FM az agrarszektor.hu kérdésre azt közölte, hogy a kormányzati zárolás sem a tárca, sem a földalap idénre beütemezett feladatainak végrehajtását nem veszélyezteti, mivel a tárca belső átcsoportosításokkal teljesíteni tudja a tervezett kiadásokat. A minisztérium ugyanakkor nem részletezte, konkrétan milyen átcsoportosításokkal kíván élni mintegy 423 milliárd forintos, teljes idei büdzséjében.

A kormányhatározat szerint a zárolást - a nemzetgazdasági miniszter jóváhagyásával - augusztus elsejéig kell bejelenteni a Magyar Államkincstárnak. Nem jelenthető be ugyanakkor zárolás olyan kiemelt feladatokra, mint amilyenek például az európai uniós forrást tartalmazó előirányzatok, a Szilvásváradi Lovasközpont fejlesztése, a Tanyafejlesztési Program, az Osztatlan földtulajdon kimérésének költségei, az Állattenyésztési feladatok, vagy a Nemzeti agrárkárenyhítés - közölte az FM.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 06:02