Egymásra talált a K&H és a tejlobbi

agrarszektor.hu
Együttműködési megállapodást írt alá a K&H Bank Zrt. és a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. Az újabb három évre szóló szerződés értelmében a bank tanácskozási joggal vehet részt a szervezet eseményein.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A szerződést Mélykuti Tibor, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke és Peter Roebben, a K&H Bank Zrt. vállalati üzletágának vezetője írta alá.

A K&H-nak azért fontos a megállapodás, mert hozzásegíti az ágazatból származó közvetlen információkhoz, így döntései megalapozottabbak lehetnek, ami lehetővé teszi, hogy az ágazat szereplőinek megbízható üzleti partnere legyen - közölte Tresó István, a bank agrárüzletág fejlesztési főosztályvezetője. A pénzintézet 2012-ben kötött először együttműködési megállapodást a Tej Terméktanáccsal és a kedvező tapasztalatok alapján döntött annak meghosszabbításáról. A bank elkötelezettségét mutatja az agrárszektor iránt, hogy a Tej Terméktanáccsal között megállapodás két és fél éve alatt a bank piaci részesedése az agráriumban 4,5 százalékkal nőtt - fogalmazott a főosztályvezető.

A K&H Bank Zrt. piaci részesedése - amelyet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által negyedévenként nyilvánosságra hozott agrárhitel-állományhoz viszonyítanak - az agrárium alaptevékenységét tekintve 24,9 százalék volt 2014. december 31-én. A teljes agrobizniszben pedig a pénzintézet hitelpiaci részesedése 19 százalékot tett ki.

Mélykuti Tibor azt közölte, hogy nemzetközi szinten, az uniós országokban is a tejágazat fellendülésére számítanak. Ezért fokozott beruházási aktivitás szükséges a következő években. Mindehhez pedig pénzügyi eszközök - források, hitelek - kellenek.

Az unióban a tejkvóta ez év árpilis elsejével szűnik meg, de lényegében az EU-ban már másfél-két év óta nincs kvótaszabályozás. Így a tavalyi második negyedévtől tejtöbblet van az unió piacán, sőt a világban is, ami nem teremt könnyű helyzetet a magyar tejágazat számára. De az elmúlt években a magyar tejágazati szereplők is sok fejlesztést elvégeztek, amit még tovább támogathat a magyar élelmiszeripar fejlesztését segítő 300 milliárd forintos, erre a célra szánt forrás - jelentette ki az elnök.

(A képeken Peter Roebben, a K&H Vállalati üzletágának vezetője (balról) és Mélykuti Tibor, a Tej Terméktanács elnöke látható).

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?