Harminc év múlva már senki sem eszik húst a híres milliárdos szerint

agrarszektor.hu
Harminc év múlva már nem ölnek az emberek húsukért állatokat a híres brit milliárdos szerint. Richard Branson lemezkiadó azt állítja, hogy addigra minden fehérjeforrás növényi, vagy sejttenyészet alapú lesz. A milliárdos összefogott Bill Gates-szel és a Cargillal is egy olyan amerikai cégben, amely különleges módon állít elő húsokat.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Minden hús tiszta és növényi alapú lesz harminc év múlva, és valamennyi ugyanolyan ízű lesz - állította egy közelmúlbeli blogbejegyzésében Richard Branson híres brit lemekiadó milliárdos, aki telekommunikációs és űrhajózási céget is alapított. Ha ez valóra válik, szerinte nem kell majd az állatokat leölni a húsuk miatt.

Az Independent cikkében Branson azzal érvelt, hogy az állattenyésztés az üvegházhatású gázok 18 százalékát termeli, ami sokkal jobban hozzájárul a globális felmelegedéshez és a környezetromláshoz, mint a közlekedés bármely formája, illetve a járművek kipufogógázai. A férfi néhány évvel ezelőtt felhagyott a marhahús-fogyasztással, elsősorban azért, mert összefüggést látott a nagyüzemi szarvasmarhatartás és az esőerdő-pusztulások között. A közelmúltban pedig szembesült a vágóhidakon uralkodó körülményekkel is - tette hozzá a lap szerint.

A múlt hónapban a brit milliárdos csatlakozott Bill Gates-hez, a Microsoft társalapítójáhozhoz, illetve az óriás amerikai agrárvállalathoz, a Cargillhez. Közösen fektettek be egy Memphis Meats nevű amerikai cégbe, amely húsokat állít elő önreprodukálásra képes állati sejtekből. Az új cég hosszú távú célja, hogy úgy lehessen kielégíteni a világ növekvő fehérjefogyasztását, hogy közben csökken a termőföld, a takarmány és a víz iránti szükséglet.

A világon az emberek többsége szereti a húst, és sok kultúrának, hagyománynak a húsfogyasztás a magja és az alapja. A hagyományos hús előállítása azonban kihívást jelent a környezetre, az állatokra és az emberi egészségre nézve is - hangsúlyozza a milliárdos üzletember.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?