Kampányt indítottak, hogy együnk több sertéshúst

agrarszektor.hu
Sertéshúsfogyasztást népszerűsítő kampányt indított a napokban az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) a Földművelésügyi Minisztérium (FM) támogatásával. A kampány részeként az AMC és a VHT együttműködési megállapodást írt alá, amellyel a hazai sertésállomány csökkenésének megállítására törekednek.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Február 7-étől hét héten át, országszerte összesen 23 áruházban és üzletben népszerűsíti a sertéshús fogyasztást az AMC és a VHT - jelentették be a szervezetek. A kóstoltató kampányok - amelyek április 30-ig tartanak - két kiskereskedelmi lánc (Auchan és Spar) áruházaiban, illetve kisebb vidéki húsüzletekben (Babati Húsbolt, Hajdúhús, Szerencsi Húsbolt) zajlanak majd, ezen kívül Budapesten a Fehérvári úti, a Rákóczi téri valamint a Fővám téri Vásárcsarnokban. A kóstoltatások mellett a húsvéti időszakban médiakampányt is szerveznek - közölte Daróczi László, az Agrármarketing Centrum ügyvezetője.

A kampányt a Földművelésügyi Minisztérium is támogatja. Czerván György, a tárca államtitkára szerint a sertéságazat kibocsátása 2017-ben 239,5 milliárd forint volt, amely 9,2 százalékkal növekedést takar és a mezőgazdaság 2500 milliárdos teljes kibocsátásának 9,4 százalékát tette ki.

Az AMC és a VHT egy megállapodást is aláírt, amely szerint kölcsönös tájékoztatással, adatszolgáltatással, ismeretek és eredmények megosztásával kívánják stabilizálni a sertéságazatot. Elsősorban a sertésállomány csökkenésének megállítását és az ágazatban dolgozók helyzetének javítását helyezik előtérbe.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?