Az arabok is várják a magyar juhokat, marhákat

agrarszektor.hu
Törölte a kéknyelv betegséggel érintett országok listájáról Magyarországot az Egyesült Arab Emírségek szakminisztériuma. Indulhatnak a marhák és a juhok a közel-keleti országba.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Hamarosan az ország egész területéről szarvasmarhákat és a kiskérődzőket is szállítani lehet a közel-keleti országba - tájékoztatta az Agrárminisztérium hétfőn az MTI-t. A közleményben felidézték: Magyarországon 2015-ben jelent meg a szarvasmarhákat és juhokat megbetegítő kéknyelv betegség, ami miatt számos harmadik országba akadozott az állatok exportja. Idén azonban Magyarország sikeresen teljesítette az Állategészségügyi Világszervezet kéknyelv-mentesség feltételeit.

 

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye! Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. Az agrárium legforróbb témái két napban. Gazdák, agrár- és élelmiszeripari vállalkozók, döntéshozók, szakpolitikusok egy helyen és időben, csak a siófoki Agrárszektor Konferencián!


A tárca tájékoztatása szerint a mentes státusz ismételt elnyeréséről Bognár Lajos országos főállatorvos tájékoztatta a partnerországokat. Az Egyesült Arab Emirátusok a napokban törölte Magyarországot a betegséggel érintett országok listájáról, így az állategészségügyi exportbizonyítványok aktualizálása után ismét lehetővé válik, hogy az ország egész területéről szállítsák a szarvasmarhákat és a kiskérődzőket a közel-keleti országba. Az Agrárminisztérium és a magyar állategészségügyi hatóság a továbbiakban is mindent megtesz annak érdekében, hogy a még fennálló kereskedelmi korlátozásokat enyhítse, illetve új piacokat nyisson a magyar vállalkozók számára - áll a közleményben.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?