Magyar nyulas céggel kötött stratégiai megállapodást a Cargill

agrarszektor.hu
Hosszú távú stratégiai megállapodást kötött a Cargill Takarmány Zrt. és a bajai Tetrabbit Kft. A takarmánygyártásban is érdekelt Cargill, illetve a nyúlhús-előállítással és kereskedelemmel foglalkozó Tetrabbit együttműködésében egy-egy korcsoportnak megfelelő takarmányokat fejlesztettek ki, így drasztikusan csökkentették a nyulak nevelésekor használt antibiotikum mennyiségét.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Tetrabbit Kft. tíz éve üzemelteti a bajai vágóhidat, valamint a hozzá tartozó takarmánykeverőt, illetve telepeket - mondta lapunknak Sándor Ferenc, a cég tulajdonos-ügyvezetője. A vállalat új, állatvédelmi szempontból megfelelő tartástechnológiával illetve a padlós, úgynevezett Relaxrabbit állattartással, valamint magyar nyúlhús kereskedelemmel foglalkozik. Jelenleg a megtermelt nyúl 95 százaléka feldolgozott termékként, a maradék 5 százalék pedig egész karkaszként hagyja el a vágóhidat. A Tetrabbit termékeinek 90-95 százalékát a külföldi piacokon értékesíti, döntően a német ajkú országokban, valamint Japánba és Kanadába, ugyanakkor egyre fontosabb piacot képvisel a közép- és kelet-európai régió is. A statisztikák szerint Magyarországon nagyon kevés nyúlhúst fogyasztanak az emberek, az utóbbi években a fogyasztás azonban emelkedni látszik, aminek köszönhetően a Tetrabbit belföldi értékesítése hat százalékkal nőtt tavaly - tette hozzá a vezérigazgató.

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye! Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. Az agrárium legforróbb témái két napban. Gazdák, agrár- és élelmiszeripari vállalkozók, döntéshozók, szakpolitikusok egy helyen és időben, csak a siófoki Agrárszektor Konferencián!

"Az egyre keményebb európai piaci versenyben, a Tetrabbitnak mindenképpen partnerre volt szüksége, és habár már régóta dolgozik együtt a Cargillal, a hosszú távra szóló stratégiai megállapodást csak most kötöttük meg egymással" - tájékoztatta az agrárszektor.hu-t Makai Szabolcs, a Cargill Takarmány Zrt. elnök-vezérigazgatója. Az együttműködés lényege, hogy a két cég közösen gondolkodik az alapanyag beszerzésében, közös kutatás-fejlesztést végeznek, a takarmányt azonban már nem a bajai cég állítja elő, hanem a Cargilltól szerzi be, így a megállapodás része az is, hogy a Tetrabbit bezárja saját takarmánykeverőjét. A közös kutatás-fejlesztés döntően a takarmányok optimalizálására irányul, hiszen ez adja a költségek 60-70 százalékát, a cél pedig a jobb testtömeg-gyarapodás és magasabb húsminőség elérése - közölte az elnök-vezérigazgató.

 

Makai Szabolcs

Mint azt Sándor Ferenc lapunknak elmondta, az elmúlt évben hosszútávú takarmányárban állapodott meg a két cég, ami a termelőknek és a Tetrabbitnak is egyfajta kiszámíthatóságot jelent, és így sokkal könnyebb optimalizálnia a költségeket. Jelenleg havonta 1800-2000 tonna takarmányt vásárol fel a Cargilltól a bajai cég, ami éves szinten akár 24 ezer tonnára is növekedhet majd. 

 

Makai Szabolcs

elnök-vezérigazgató

Cargill Takarmány Zrt.

Tovább »

 

"A két cég kutatás-fejlesztésének egyik legfontosabb eredménye, hogy specializáltuk a különböző korcsoportoknak megfelelő takarmányok összeállítását" - emelte ki Makai Szabolcs. A cél továbbra sem az, hogy a lehető leggyorsabban, hanem hogy minél biztonságosabban nevelje fel az állatokat a Tetrabbit.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?