Kutatják a méhpusztulások okát: adatbegyűjtést indított a Nébih

agrarszektor.hu
A héten megkezdi a tájékoztató és adatbekérő levelek postázását a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a 2018-as méhpusztulások kapcsán érintett gazdák részére. A termelőknek a kézhezvételtől számítva 8 munkanap áll majd rendelkezésükre az online adatszolgáltatásra.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Nébih a felméréssel a tavalyi nagymértékű méhpusztulás okait kutatja - írja a Nébih. Az esetek felderítése érdekében a hatóság ellenőrzi az érintett méhészetek 3 kilométeres röpkörzetében található, a kérdéses időszakban méheket vonzó kultúrát termesztő termelők növényvédelmi tevékenységét. A Nébih a vizsgálat során, a növényvédő szerek lehetséges hatásán túl, minden egyéb körülményt értékel, de elsődlegesen a permetezési naplókból származó növényvédelmi tevékenységekre koncentrál.

Április 26-án rendezi meg a Portfolio gazdasági portál a Nyugat-magyarországi Agrárfórumot, amely a Pápai Agrárexpó első számai szakmai rendezvényének számít. A konferencián az agrárgazdaság legaktuálisabb témáiról kaphatnak naprakész információkat a résztvevők. A kiemelt témák között szerepel az agráradózási reform, a generációváltás és a sertéságazati helyzet. Ha tájékozott akar lenni az agráriumban, jöjjön el a Nyugat-magyarországi Agrárfórumra április 26-án! A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

Az adatszolgáltatás elektronikus felületen történik, ahol ügyfélkapus azonosítóval belépve minden érintett gazda kizárólag a saját adatszolgáltatásra kötelezett táblájának adatait éri el. A termelőknek küldött levélben az adatszolgáltatás menetéről, a felület elérhetőségéről és a teendőkről pontos és részletes tájékoztatás olvasható. Az adatszolgáltatásra a levél kézhezvételtől számított nyolc munkanap áll rendelkezésre. Azok, akik meghatalmazott segítségével teljesítik a kötelezettséget, a meghatalmazás rögzítésétől számítják a nyolc munkanapot.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?