Távozott a Cargill éléről Makai Szabolcs

agrarszektor.hu
19 év után távozott a Cargilltól Makai Szabolcs, aki 2014 óta a vállalat elnök-vezérigazgatója volt - értesült az agrárszektor.hu. Arról egyelőre még nincsenek információk, hogy ki kerül majd ezután az amerikai multi magyarországi leányvállalatának élére.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Makai Szabolcs 2000-ben csatlakozott a Cargill Takarmányozási üzletágához. 2014-ben került a Cargill Takarmányozási Zrt.-től a Cargill Magyarország Zrt.-hez, azaz takarmányozási üzletágból a gabona, olajosmag és input üzletághoz. Az új beosztásban a magyar és a szlovák üzlet vezetője, valamint a Cargill Magyarország elnök-vezérigazgatója lett. Mivel szükség volt egy olyan személyre a cégnél, aki a Cargill magyarországi képviseletét is ellátta, így ő lett a Cargill magyarországi country representative-je is.

2016-ig, amíg a gabona üzletágban látta el feladatait, a cég hatalmas változáson ment keresztül. Megszüntették az input üzletágat, eladták a telepeik nagy részét, és visszatértek eredeti tevékenységükhöz. Ezt követően, vagyis 2016-ban Makai Szabolcs egy évre csatlakozott a minneapolisi globális stratégiai csapathoz mint globális stratégiai igazgató, de mivel továbbra is Magyarországon élt, ezért a Cargill képviseletét ezután is ő látta el. 2017-ben újra csatlakozott a takarmány üzletághoz, ahol 2019-ig az európai menedzsment tagja volt mint monogasztrikus kereskedelmi igazgató és a magyar vállalat elnök-vezérigazgatója. 

Makai Szabolcs 19 évig dolgozott a Cargillnál. Egyelőre arról nincsenek információk, hogy ki kerül majd a távozását követően az amerikai multi magyarországi leányvállalatának életére.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 15. 12:02