Mikor jár le a birtokon tartási kötelzettség? - Itt a válasz!

agrarszektor.hu
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara arra hívja fel a figyelmet, hogy a támogatási kérelem beadását követően az anyajuhokat és anyateheneket a megadott ideig birtokon kell tartani, kiesésük esetén pedig pótolni kell az állatokat. Az új állattal nem kezdődik újra a birtokon tartási idő, hanem folytatódik ott, ahol a kieső állat abbahagyta.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Termeléshez kötött- és átmeneti nemzeti anyajuhtartás-támogatásra kérelmező akkor jogosult, ha a támogatási kérelemben bejelentett anyajuh-létszámot a kérelem benyújtását követő naptól kezdődően 100 napig folyamatosan a tenyészetében tartja (birtokon tartás). A kérelmezett állatállomány tartási helyének megváltoztatását az állatállomány átszállítása napjának bekövetkezésétől számítva 15 napon belül, elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül kell bejelenteni a Kincstár részére.

A termeléshez kötött- és átmeneti nemzeti anyatehéntartás-támogatásra a kérelmező akkor jogosult, ha a támogatási kérelemben bejelentett állatokat a támogatási kérelem benyújtását követő naptól számított 6 hónapig folyamatosan birtokon tartja. A kérelmezett állattól a birtokon tartás során született borjakat a születésük napjától kezdődően legalább egy hónapon keresztül az anyjukkal azonos tenyészetben kell tartani.

Elhullott, leölt, valamint selejtezett állat esetében a birtokon tartási feltétel teljesül, amennyiben kérelmező a kiesett egyedet a kieséstől számított hatvan napon belül a támogatási feltételeknek megfelelő egyeddel, saját költségére pótolja és a kieső állatnak a nyilvántartásból történő kijelentése a szarvasmarha ENAR-rendeletnek megfelelően megtörténik. A kiesés tényét és a pótlásként beállított állatot legkésőbb a pótlásra előírt határidőt követő tizenöt napon belül, a kötelező birtokon tartás utolsó hatvan napjában kieső és nem pótolt állatokat a kiesést követő tizenöt napon belül elektronikus úton kell bejelenteni. A pótlásként beállított állatra vonatkozó hat hónapos birtokon tartási kötelezettség számításakor a kieső állat esetében eltelt időt figyelembe kell venni, tehát a birtokon tartási idő nem kezdődik újra.

(Forrás: NAK)

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?