Ez a módszer garantáltan működik: így védekezz a poloskák ellen hatékonyan

Ez a módszer garantáltan működik: így védekezz a poloskák ellen hatékonyan

agrarszektor.hu
Habár mezőgazdasági oldalról már javában tart, de az elmúlt hetekben elkezdődött a lakosságot is érintő poloskaszezon, ami azt jelenti, hogy egyre több poloskával találkozhatunk majd akár a lakásokban is. Elriasztásukra szolgáló eszköz vagy anyag jelenleg még nem ismert, így kizárólag úgy védekezhetünk ellenük, ha megakadályozzuk, hogy bejussanak a lakásba.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A lakosságot értinő poloskaszezon az őszi napéjegyenlőségre, szeptember utolsó dekádjára-október elejére tehető, ekkor a rovarok megrohamozzák a lakásokat. Mezőgazdasági oldalról nézve azonban már javában tart, így a termesztett növényeken, gyümölcsféléken jó ideje találkozni velük - fogalmazott az InfoRádiónak Vétek Gábor, a Szent István Egyetem Rovartani Tanszékének docense, megjegyezve, hogy az alma- és őszibarcktermesztők szerint idén kevesebb probléma volt a kártevőkkel, mint a tavalyi évben, tehát "a gyümölcsök a betakarítással kinőttek a poloska foga alól".

December 3-4-én rendezi meg a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít. Az esemény egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről. A konferencia napirendre veszi az ágazati szereplőit érintő legforróbb témákat és legfontosabb szabályozási változásokat is.

Védekezni, részint akadályozva a bejutásukat a lakásba azonban csak a passzentos, hézagmentesen felhelyezett szúnyoghálókkal lehetséges - magyarázta a szakember. Ha erre nincs lehetőség, az esti órákban kerülendő az égő villany melletti szellőztetés, ugyanis a fény vonzza a poloskákat is. Vagyis kizárólag a fizikai kizárás marad, ismételte meg, ugyanis az elriasztásukra szolgáló anyag vagy eszköz pillanatnyilag még nem ismert. Természetesen a rovarirtó segít, amennyiben már bejutott az állat, attól ugyanúgy, mint minden egyéb, háztartásban előforduló rovar, "meg fogja adni magát".

Vétek Gábor arra is felhívta a figyelmet, hogy a már bejutott állatok nem feltétlenül lesznek szem előtt, miután védett helyet keresve húzódtak be a természetből, így a lakáson belül is el fognak bújni az ágy vagy szekrény mögé, bármilyen védett zugba, sarokba elbújnak arra készülve, hogy átteleleljenek, táplálkozás és szaporodás nélkül a következő tavaszig kihúzzák. Ezért nehézkes lehet őket megtalálni, és megeshet, hogy decemberben, mikor már javában fűtünk a lakásban, egyszercsak megjelennek, nagy megleptést okozva.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?