Őrület: vagyonokért kelt el egy pásztorkutya egy online árverésen

Őrület: vagyonokért kelt el egy pásztorkutya egy online árverésen

Ismét megdőlt a pásztorkutyák eladási árának rekordja. Egy angliai online aukción 20 ezer fontot (több mint 8 millió forintot) fizettek majdnem négy éves szukáért.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Rekordot döntött egy pásztorkutya az angliai Skipton Auction Mart online aukcióján. Kevin Evans, egy walesi tenyésztő és kiképző a powys-i Brecon melletti Llwynfedwen Farmról állította be az új legmagasabb árat, Hanna nevű, 3 éves és 11 hónapos pásztorkutyájával. Hanna 20 ezer fontért (több mint 8 millió forintért) kelt el, írta meg a FarmingUK.

Idén már kétszer is megdőlt a pásztorkutyák rekordára Angliában. Először februárban, amikor Emma Gray tenyésztő két és fél éves border collie kutyája, Megan, 18900 fontért (akkor árfolyamon 7 millió forintért) kelt el egy tényleges árverésen. Erről az Agrárszektor is beszámolt.

EZ IS ÉRDEKELHET

Másodszorra pedig júniusan, amikor - immáron a koronavírus miatt - egy online aukción 19451 fontot (7,8 millió forintot) fizettek ki egy kutyáért. Ez utóbbi rekord érdekessége, hogy azt Kevin Evans édesapja, a szintén kutyatenyésztő és kiképző David Evans állította be, aki idén júniusban egy Gwynedd-i árverésen adta el a 19 hónapos, Elan Valley Sally nevű kutyáját.

Kevin Evans, Henna és Donna Jones (Forrás: Moule Media)

A tökéletesen idomított Henna több versenyen is előkelő helyezést ért el, és sokan eddig is világklasszis kutyának nevezték már. Henna egyébként Kevin Evans saját kutyájának, Mossnak a kölyke, aki szintén számos díjat nyert, mielőtt néhány évvel ezelőtt eladták volna Norvégiába.

Hennát egy dél-walesi farmer, Donna Jones vette meg, aki a férjével és az apósával együtt főleg juhtartással foglalkozik. Donna Jones először csak egy videót nézett meg a kutyáról, majd az aukció reggelén személyesen is ellátogatott Kevin Evans gazdaságába, ahol személyesen is próbára tette Hennát, majd elégedetten tért haza, hogy becsatlakozzon a kibontakozó licitháborúba.

Ahogy az ár egyre kúszott feljebb és feljebb, egyre többször kellett rákattintanom a licitáló gombra. De nem tehettem mást, Henna annyira hasonlított a régi kutyámra, Tikkára, hogy egyszerűen muszáj volt megszereznem őt

- mondta Donna Jones.

Az online árverésen két másik rekord is megdőlt. Egy 8 hónapos, részben beidomított szukáért 4200 fontért (közel 1,7 millió forintért), egy 5 hónapos, idomítatlan kölyökért pedig 3700 fontot (majdnem 1,5 millió forintot) fizettek ki.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?