Afrikai sertéspestis: a miskolci vadasparkba is bejutott a gyilkos kór

Afrikai sertéspestis: a miskolci vadasparkba is bejutott a gyilkos kór

agrarszektor.hu
Decemberben elpusztult a miskolci állatkert egyik vaddisznója. Az ilyenkor minden esetben elrendelt állat-egészségügyi vizsgálat megállapította, hogy az állat afrikai sertéspestisben (ASP) pusztult el - közölte a város önkormányzata.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Miskolci Állatkert és Kultúrparkba is bejutott az afrikai sertéspestis, amely már el is pusztított egy vaddisznót. A betegséget valószínűleg a környező erdőkből betévedő állatok (róka, holló) hurcolhatták be a vaddisznóállományba, írta meg az Infostart.

Az afrikai sertéspestis gyógyíthatatlan, az állat pusztulásával végződő betegség. A fertőzés továbbterjedése megakadályozásának egyetlen módja az egyedek elaltatása és a szigorú fertőtlenítés. Az állatkert Tanyaházában tartott mangalicák és törpesertések egészségesek, de a járványügyi szabályok miatt az elaltatásuk szükséges. Ezt követően, a teljes körű fertőtlenítés és a járványügyi várakozási idő lejárta után, az afrikai sertéspestisre vonatkozó országos előírások betartásával az állatállományt pótolni fogják a miskolci vadasparkban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?