Ez szörnyű: több millió méh pusztult el egy amerikai légitársaság járatán

Ez szörnyű: több millió méh pusztult el egy amerikai légitársaság járatán

MTI
A méheket egy alaszkai méhész rendelte Kaliforniából azzal a céllal, hogy az Alaszkában nem őshonos rovarok almafák és facsemeték beporzásában segédkezzenek. A méheket az eredeti terv szerint Alaszka legnagyobb városába, Anchorage-ba szállították volna múlt hét végén, de a rekeszek túl nagy helyet foglaltak, és emiatt egy atlantai járatra kerültek át, onnan kellett volna Alaszkába jutniuk. A 48 ezer dollár értékű szállítmány azonban valahogy lekéste a csatlakozást, és az atlantai repülőtéren már csak azt fedezték fel, hogy a méhek rekeszeit több órára kitették a szabadba, és az állatok többsége elpusztult a hőségben.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Delta Air Lines szóvivője szerencsétlennek nevezte az esetet, és arról tájékoztatott, hogy a társaság felülvizsgálja belső szabályzatát annak biztosítására, hogy hasonló incidens ne fordulhasson elő a jövőben. A légitársaság bocsánatot kért a megkárosított alaszkai méhésztől, aki elmondta, korábban már több alkalommal sikerrel szállíttatott méheket Kaliforniából Alaszkába Seattle érintésével. Kaliforniai beszállítója most ismét feladja neki a megrendelt méheket, és a méhész abban reménykedik, hogy a légitársaság is valamilyen módon segítséget nyújt majd az állatok ismételt utaztatásához. Azt azonban a méhész is elismerte, hogy az élő állatok szállítása komoly kockázatokkal jár.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?