Óriási beruházás Nádudvaron: milliárdokból fejleszt pulykatelepet a magyar vállalat

Óriási beruházás Nádudvaron: milliárdokból fejleszt pulykatelepet a magyar vállalat

agrarszektor.hu
A Nagisz nádudvari pulykatelepének második fejlesztési üteme kerül átadásra. Az idén tavasszal Tarnaleleszen átadott 3600 nm-es pulykatelep után 2022. augusztus 30-án átadásra kerülő második ütemben a nádudvari sőreháti telepen 6200 nm-es nevelőt állítanak termelésbe. A beruházások összértéke mintegy 3 milliárd forint, a hozzá igénybe vett támogatás összege 1,3 milliárd forint.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az OTP Csoport részeként működő NAGISZ Csoport az állattenyésztés területén a magyar mezőgazdaság meghatározó szereplője. Előállított termékei elsősorban vágósertés, húshibrid naposcsibe, pulyka, tenyésztojás és napos pipe (növendék pulyka). A cég meghatározó a térség takarmányellátásában, emellett jelen van az élelmiszerláncok beszállítójaként mind a tej-, hús-, és mirelittermékek piacán is. Jelentős építőipari- és építő elem gyártó kapacitással is rendelkezik. A foglalkoztatotti létszám meghaladja az 1400 főt. A cégcsoport jogelődje a Nádudvari Vörös Csillag Tsz 1970-ben kezdett el foglalkozni a pulyka szülőpár tartással - olvasható a NAGISZ Csoport közleményében.

EZ IS ÉRDEKELHET

Napjainkra a Nagisz évi tenyésztojás előállítása meghaladja a 12 millió darabot, amelyből több mint 1,5 milliót tenyészpipeként értékesítenek. Ezzel a mennyiséggel a cégcsoport a világ hetedik legnagyobb pulyka törzsanyag előállítója, ezeket a termékeket elsősorban exportpiacokon értékesíti. A kiemelt minőségű szakmai munka, a támogatási források és a megszerzett piaci pozíciók biztosítják a megnövekedett tenyészanyag hatékony felhasználását és értékesítését. A cégcsoport a pulykaágazaton túl a többi tevékenységét is intenzíven fejleszti, a jóváhagyott stratégiában 30 milliárd forintos beruházási csomag megvalósítását tervezik, amelyből 20 milliárd forint értékű fejlesztést már el is indítottak, ezek befejezését 2023-ra irányozták elő.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?