Egyre többen kötnek biztosítást kutyákra és macskákra

Egyre többen kötnek biztosítást kutyákra és macskákra

agrarszektor.hu
Idén július és szeptember közepe között a megkötött lakásbiztosítások 10 százalékánál kértek kisállatokra - köztük kutyákra - szóló kiegészítő szolgáltatást, a kutyákra, macskákra köthető utasbiztosítások száma pedig 28 százalékkal nőtt – áll a Netrisk online biztosításközvetítő közleményében. Ráadásul egy szerződésben átlagosan 1,4, azaz több mint egy kisállat volt megjelölve.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

- közölték. Az elemzés szerint minden második magyar háztartásban van kutya, azaz 50,41 százalékos a kutyások aránya egy, még tavaly publikált tudományos kutatás alapján, amely szerint 2,8 millió gazdás eb van Magyarországon.  

Sokba kerülhet a kár

A Netrisk felhívja a figyelmet, hogy a kutyák mellett a többi kisállat is bajba kerülhet, megsérülhetnek, megbetegedhetnek, de előfordulhat, hogy ők okoznak gondot, például kiszaladnak az úttestre és balesetet okoznak.

- jelezte a Netrisk.

Két konstrukció is létezik

Alapvetően két kisállatokat érintő biztosítás érhető el. Az egyik a sima konstrukció, amely az érintett kisállat betegsége, balesete miatti orvosi költségekre szól. Feltétele azonban, hogy a kisállatnak legyen megfelelő mikrochipje, valamint az állatorvosnak rögzítenie kell az állat adatait elektronikus nyilvántartásban. A másik a kutyatartói felelősségbiztosítás, amely olyan esetekre nyújthat fedezetet, ha a kutya megharap valakit, vagy balesetet okoz - ismertette a közleményben Besnyő Márton, a Netrisk ügyvezető igazgatója.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?