A világ legjobbjai közé került a magyarországi állatorvos-képzés

A világ legjobbjai közé került a magyarországi állatorvos-képzés

MTI
Tudományos munkája alapján a korábbiakhoz képest előrébb sorolták a Sanghaj rangsoron, az ARWU-n az Állatorvostudományi Egyetemet. Emellett az egyetem szakmai, oktatási tevékenységének átvizsgálása után az Európai Állatorvos-képző Intézmények Egyesülete (EAEVE) már negyedik alkalommal akkreditálta az intézményt. A sikeres minősítésnek köszönhetően az egyetem diplomáját a következő hét évben elismerik az összes európai országban. Az EAEVE értékelését megelőzően a Magyar Akkreditációs Bizottság (MAB) auditja is megerősítette az egyetem kiválóságát, amit a friss ISO 9001:2015 tanúsítvány kibocsájtásával is alátámasztott.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Előre lépett a világ legjobbjait felsorakoztató Sanghaj rangsoron, az Academic Ranking of World Universities (ARWU), Global Ranking of Academic Subjects - Veterinary Sciences kategóriában az Állatorvostudományi Egyetem. Az ARWU a világ egyetemeinek besorolására, a kategóriánkként normalizált idézettséget, a nemzetközi kutatói együttműködéseket, és a Veterinary Microbiology, illetve a Veterinary Research top folyóiratokban megjelent cikkek számát veszi figyelembe. Az ARWU évente több ezer tanintézményt értékel, szakterületünkön a legjobb 300 egyetemet teszik közzé. Ezek alapján az Állatorvostudományi Egyetemet jelenleg a világ legjobb 150 állatorvos-képző intézménye között tartják számon, az európai 98 állatorvos-képző intézmény közül pedig a legjobbak között.

Napjainkban vette át továbbá Prof. Dr. Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora, az Európai Állatorvos-képző Intézmények Egyesületének (EAEVE) akkreditációját. Az elismerés azt jelenti, hogy hazánk egyetlen állatorvos-képző intézményében, a következő hét évben megszerzett állatorvosi diplomát, az európai országok bármelyikében - minden további honosítási eljárás nélkül - elfogadják. Az értékelési folyamat során szigorú, az intézményekre egységesen vonatkozó szempontok szerint elemzik a képzéseket, melynek két eleme: egy részletes írásbeli önértékelés, valamint egy egyhetes, a nemzetközi bizottság által végzett személyes vizsgálat.

Az Egyetem nem először kapta meg a tanúsítványt. Az EAEVE, az európai állatorvos-képző intézmények oktatási színvonalát elemző, 1988-ban alapított szervezet, 1995-ben vizsgálta és illette elismeréssel először a képzést, majd 2004-ben és legutóbb 2014-ben ratifikálta azt. A 2016 óta ismét önálló Állatorvostudományi Egyetem 2023 szeptemberében fogadta az EAEVE Látogató Bizottságát. A látogatás során nagy körültekintéssel ellenőrizték a felszereltséget, az oktatási-szervezeti felépítést, a minőségbiztosítási rendszert, az oktatás tartalmát és módszertanát is. Beszéltek kutatókkal, oktatókkal, hallgatókkal, egyéni és bizalmas megbeszélés keretében, valamint felkeresték külső partnereinket.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?