Elképesztő: ki nem találnád, mit készítenek szőlőmagból Pannonhalmán
Gyógynövényeket is tartalmazó étrend-kiegészítőket fejlesztettek.
Gyógynövényeket is tartalmazó étrend-kiegészítőket fejlesztettek.
A fejlesztések 4,2 milliárd forint támogatással valósulhattak meg.
Te megkóstolnád?
Gyógynövényismerő- és felhasználó képzés indul a SZIE-n januárban.
Megnövekedett a környezetben valóban jelen lévő mikroműanyagok koncentrációja.
A Szent István Egyetem élelmiszermérnöke lett az év borásza.
Úgynevezett okos tojást tojó tyúkokat nevelnek az Egyetemen.
A talajművelési gyakorlat módosíthatja a szőlő alatti mikroszkopikus élővilágot.
A szabadalmakat a SZIE és a Blue Seven Group Zrt. közösen fejlesztették.
Jelentős változást hozott 2020 a precíziós gazdálkodásban Magyarországon.
A körforgásos gazdaság nem létezhet a biohulladékok helyi hasznosítása nélkül.
Az egyetem ismét meghirdette a két féléves Gyümölcs-zöldségfeldolgozó képzést.
Vízágyas matracok és modern fejőrobotok szolgálják majd a tehenek kényelmét.
A hamisított paradicsomsűrítmények kiszűrésén dolgoznak a SZIE szakemberei.
A töppesztéssel készülő szalmaborokkal kivédhetőek a klímaváltozás hatásai.
Minimalizálható a magyar halgazdálkodás ökológiai hatása a vizekre.
Túl sok a kérdés az invazív fajként viselkedő aranysakálokkal kapcsolatban.
Komoly szerepe lehet a vadászpókoknak az almakártevők szabályozásában.
Nemzeti érdek az agrárhivatás vonzóbbá tétele és a fiatal gazdák támogatása.
A Szent István Egyetem kutatói tojásból készítik tejhelyettesítő termékeiket.
Új szemléletre és új technológiákra van szükség a kertészetekben Magyarországon.
2023-ban a gyomirtók, a rovarölők és gombaölő szerek voltak a legnépszerűbb növényvédő szerek a magyarok körében.
Sokan a gyengébb minőségű termékekhez nyúlnak a boltokban a kedvezőtlen gazdasági helyzet miatt.
A zöldségek vetésének fő szezonja most tavasszal van, azonban magról szaporítani, azaz vetni egész nyáron, sőt ősszel is lehet.
A permetezés hatékonyságát rengeteg dolog befolyásolja, ha odafigyelünk, kisebb költséggel nagyobb eredményt érhetünk el.
A bor élvezete mélyen összefonódik azzal, hogy milyen hőmérsékleten szolgálják fel.