A Magyar Bor Akadémia idén is megválasztotta az év borászát

A Magyar Bor Akadémia idén is megválasztotta az év borászát

agrarszektor.hu
Borbély Tamás, a Szent István Egyetem (SZIE) egykori hallgatója nyerte el idén a Magyar Bor Akadémia által megszervezett "Év Bortermelője Magyarországon 2020" díjat. Az idén 30. alkalommal kihirdetésre került elismerés hazánk egyik legrangosabb hazai méltatásának számít borászati körökben.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Borbély Tamás felsőfokú tanulmányait a Szent István Egyetem (SZIE) és annak jogelőd intézményében, a Corvinus Egyetemen végezte Élelmiszertechnológus Mérnök alapszakon, majd mesterszakon bővítette ismereteit. Szakdolgozatát, majd diplomamunkáját a SZIE Borászati Tanszékén készítette először a Bor- és Üdítőital Technológiai Szakirányon, később az Erjedésipari Technológiai Szakirányon. Bár a fiatal borász családja generációk óta foglalkozik a borral és szőlővel - jelenleg több, mint 20 hektáron gazdálkodnak a badacsonyi borvidéken - ennek ellenére fontos volt számára, hogy a gyakorlatban megszerzett tudáshoz az elméleti hátteret is elsajátítsa felsőfokú tanulmányai során.

A tehetséges badacsonyi borászt kilencedik alkalommal jelölték a megtisztelő díjra, azonban a nívós elismerés mellett számos kitüntetést is magáénak tudhat. Többek között 2018-ban az Év Agrárembere Díj Fiatal gazda kategória győztesének választották, de ugyanebben az évben szülővárosától a Tapolca Város Borásza megtisztelő címet is elnyerte.

A Magyar Bor Akadémia felkérésére, több mint 300, a bor ágazathoz kötődő szakember küldte el jelölését, melynek alapján végül 5 neves borász került kiválasztásra. A jelöltek közül a verseny hagyományainak megfelelően a Magyar Bor Akadémia tagjai választották ki a 2020-as Év Bortermelője cím elnyerőjét, Borbély Tamást.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 21. 05:58