Levonulóban az ár

agrarszektor.hu
Körmendnél tovább apadt a Rába, így ma reggel első fokúra minősítették vissza az árvízvédelmi készültséget a folyószakaszon. A Dráva rekordárhulláma várhatóan elmarad, a Mura mentén egyelőre a felkészülés zajlik.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Gaál Róbert, a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetőjének tájékoztatása szerint jelenleg Rum és Kám térségében tart az árhullám, a Rába alsó szakaszán lehet még úgynevezett völgyi elöntésekre, de Sárvárnál, ahol még majd ezután tetőzik a vízszint, árvízvédelmi fokozat elrendelésére már nem lesz szükség. Az igazgató hozzátette, a szentgotthárdi szakaszon egyelőre fenntartják a az első fokú készültséget, mivel az épülő duzzasztó károkat szenvedett az áradás következtében.

A Murán tegnap másodfokúra emelte az árvízvédelmi készültséget a vízügyi igazgatóság, azonban Gaál Róbert szerint ennek lakosságvédelmi szempontból nincs lényeges következménye. Az önkormányzati védvonalnak minősülő Muraszemenye védelmét az eddigi intézkedések garantálják, a településen három helyszínen mintegy 15 köbméter homokot tárolnak, és előkészítettek 500 homokzsákot, továbbá összesen 20 ember mozgósítható a védekezésre. Ezzel együtt valószínűleg nem lesz szükség további lakosságvédelmi intézkedésekre a Mura zalai szakaszán, az áradás egyenletes és mérsékelt, a gátőrök folyamatosan járőröznek.

Elmarad várhatóan a rekordárhullám a Dráván, miután Őrtilosnál pár centiméteres apadást mértek. A folyó Somogy megyei szakaszán nem rendeltek el egyelőre árvízvédelmi készültséget, védekezési munkálatokra nem volt szükség, a felkészülést azonban megkezdték a lehetséges védekezési pontok kijelölésével.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?