Így sikerült megmenteni az egész húsipart

agrarszektor.hu
A tönk széléről rángatták vissza az iparágat az utolsó pillanatban.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A jelenlegi kormány rántotta vissza a tönk széléről a nehéz helyzetbe került hazai húsipart - hangsúlyozza a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM). A tárca ellenzéki bírálatokra reagálva foglalta össze az elmúlt időszak intézkedéseit.

A hazai húsipar és az állattartók megsegítése érdekében a kormány támogatást nyújtott a Pápai Hús 1913 Élelmiszeripari Feldolgozó Kft.-vel szemben követeléssel rendelkező sertésbeszállítóknak az uniós szabályok keretei között. A Gyulai Húskombinát és a Hajdú-Bét kisemmizett gazdálkodóinak szintén megoldotta a kártalanítását - fogalmaz a VM közleménye.

Felidézik azt is, hogy az ágazat kifehérítését szolgáló lépésként a kormány január elsejével 5 százalékra mérsékelte az élő és a félsertés általános forgalmi adóját. Az utóbbi időszakban napvilágra került szabálytalanságok, csalások épp a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közös ellenőrző tevékenységének eredményességét jelzik, azt, hogy szabálytalanságokat felderítő akciók és élelmiszer-biztonsági ellenőrzések hatásosak - szögezi le a közlemény.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?