Most érdemes leszokni! Durván drágul a kávé

agrarszektor.hu
A brazíliai szárazság miatt aggódnak.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az év első két hónapjában Brazíliát sújtó szárazság miatt a latin-amerikai országban idén a termesztett kávé mennyisége öt éve nem látott szintre eshet a brazil kávétanács prognózisa szerint. A kávé árfolyama a szűkülő kínálat miatt a héten már több mint 10 százalékkal emelkedett.

Ismét előtérbe kerültek az év első hónapjaiban Brazíliát sújtó szárazság miatti aggodalmak, a kávé ára az utóbbi négy napban több mint 10 százalékot emelkedett. A drágulást részben a brazil kávétanácsa előző héten kiadott elemzése váltotta ki, mely szerint a januári és februári brazíliai szárazság miatt az országban termesztett kávé mennyisége 40,1-43,4 millió zsák (egy zsák 60 kg) között alakulhat, ami ötéves mélypontot jelentene.


A piaci szereplők szorosan figyelik a Brazíliából érkező híreket, mert a latin-amerikai ország a világ teljes kávétermesztésének mintegy 45 százalékát adja. Emiatt a brazíliai termeléskiesés jelentős hatással van a világpiaci árakra.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?