Orbán 300 milliárdot pumpálna a magyar élelmiszeriparba

agrarszektor.hu
Stühmer csokoládégyárat avatott a kormányfő.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A következő években mintegy 300 milliárd forintot fordít a kormány magyar élelmiszer-ipari fejlesztésekre, amelyekkel új munkahelyek jönnek létre vidéken - közölte Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Heves megyei Makláron, az édességeket gyártó Stühmer Kft. új telephelyének megnyitóján.

A kormányfő szavai szerint a magyar gazdaság akkor lesz "feldönthetetlen", ha megtöbbszörözik a kis- és középvállalkozások (kkv) teljesítményét. Ehhez az kell, hogy a magyar adórendszer vállalkozóbarátabb és rugalmasabb legyen, hogy az adószabályok ne jelentsenek elviselhetetlen bürokratikus terhet a vállalkozni akaróknak - hangsúlyozta. Orbán Viktor a maklári meghívás elfogadását is azzal indokolta, hogy több figyelmet kell fordítani a magyar kkv-kra, mert minden, ami őket gyarapítja, egész Magyarországot teszi gazdagabbá. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a Magyarországon dolgozó összes ember 75 százalékának a kkv-k adnak munkát.

Csóll Péter, a Stühmer Kft. tulajdonos-ügyvezetője megnyitójában arról emlékezett meg, hogy Stühmer Frigyes ismertette meg a magyarokkal a minőségi csokoládé fogyasztásának kultúráját.

A százszázalékos magyar tulajdonú Stühmer Kft. az új telephelyén modern gyártósorokon készíti majd minőségi édességeit. A több mint 40 embert foglalkoztató vállalkozás termékei között a Stühmer csokoládék mellett a kézi készítésű bonbonok és cukrászsütemények is megjelennek, így a maklári telephelyen újonnan nyíló mintabolt kínálatában is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?