Itt vannak Csányi újabb befektetései

agrarszektor.hu
Hatmilliárd forinttal, összesen 37 milliárd forintra növelte január közepén jegyzett tőkéjét a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató tulajdonában lévő Bonafarm Zrt. A tőkeemeléssel a Bonafarm-csoporthoz tartozó "vezércégek" fejlesztéseit finanszírozzák. A hazai húsiparban meghatározó Pick Szeged Zrt. hentes-üzemének technológiai fejlesztésére fordítja a többletforrásokat, így azokkal a Mohácsra tervezett, részben Csányihoz kötött gigavágóhídi beruházásban nem vesz részt.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A január 12-vel bejegyzett, 6 milliárd forintos tőkeemelésre a bonafarmos cégek folyamatban lévő, vagy következő időszakra tervezett beruházásainak forrásigénye miatt van szükség - közölte a vállalatcsoport. A tranzakcióval a csoport vállalatait összefogó Bonafarm Zrt. jegyzett tőkéje az eddigi 31 milliárdról 37 milliárd forintra nőtt.

A Bonafarm Zrt. köré ma négy agráripari társaság, a Bóly Zrt., a Dalmand Zrt., a Fiorács Kft. és a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. szerveződik, az élelmiszeripari társaságok közé pedig a Pick Szeged Zrt., a Sole-Mizo Zrt. és a Csányi Pincészet Zrt. tartozik. Ezeken kívül a cégcsoporthoz sorolják a Bólyi Agrokémia Kft.-t, a Humán Komplex Kft.-t és a Pick Szállítási Kft.-t is.

A cégcsoport szűkszavú tájékoztatása szerint a mostani tőkeemelést a Bonafarm növénytermesztési ágazatának öntözésfejlesztési beruházásaira, az állattenyésztésben pedig - többek között - a folytatódó sertéstenyésztés-fejlesztési programra fordítják. A csoport feldolgozóipari cégeinél jelentős forrásigénnyel bír az a fejlesztés, amely a Sole- Mizo Zrt. K+F programjában valósul meg, míg a Pick Szeged Zrt. hentes-üzemének technológiai korszerűsítésére kap pénzeket. A cégcsoport ugyanakkor nem közölte, hogy érintett cégei a 6 milliárdos tőkeemelésből miként részesednek.

A szegedi Pick esetében lényeges, hogy a társaság a mostani többletforrásokkal sem vesz részt abban a mohácsi beruházásban, amellyel gigavágóhidat létesít a MCS Vágóhíd Zrt. E cégnek a közelmúltig a Pick Szeged is tulajdonosa volt, de a társaság nemrég kiszállt az MCS-ből, bár egyúttal hosszú távú operatív együttműködési megállapodást is kötött vele. A Csányi-tulajdonú Pick kiszállásával az MCS a Ho-Me Vagyonkezelő 2000 Kft. kizárólagos tulajdonává, amely Nagy György milliárdos vállalkozó érdekeltségébe tartozik.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?