Sztrájkolnak a dolgozók Csányi cégénél - Durvul a bérvita

agrarszektor.hu
Leállt a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató tulajdonában lévő Pick Szeged Zrt. pécsi gyára, mivel a dolgozók határozatlan idejű sztrájkba kezdtek. A vállalat többi telephelyén - Szegeden, Baján és Alsómocsoládon - viszont folyik a termelés.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Ma reggel hat órától teljes, határozatlan idejű sztrájkba kezdtek a Pick Szeged Zrt. pécsi gyárának munkavállalói - jelentette be Mózes Tibor, a Liga Szakszervezetek szervezési osztályának vezetője. A húsipari cég Csányi Sándor tulajdonában van.

A mostani akciót a február 10-én megtartott egyórás figyelmeztető sztrájk után hirdették meg. A konfliktus elsősorban azért alakult ki, mert a cégnél drasztikusan növelték a teljesítményt. A Liga Szakszervezetek szerint korábban 3200 darab félsertést kellett feldolgozni egy műszak alatt, ma már 3600 darabot, néha még többet. A pluszteljesítményért azonban nem fizetnek, ezért elégedetlenkednek a dolgozók.


MTI fotó: Lendvai Péter

A munkabeszüntetésben mintegy 200-an vesznek részt, és a pécsi gyár teljesen leállt. A szakszervezet szerint tovább fokozza a feszültséget, hogy a csontozóban azon a szalagon, ahol a Pick munkavállalói dolgoznak, a cég bérmunkásokat is foglalkoztat, akik magasabb bért kapnak, mint a jóval nagyobb tapasztalattal rendelkező munkavállalók. A Liga bejelentette, hogy az üzemen belül a csomagolórészleget is érinti a probléma, hiszen a feldolgozott áruval ők dolgoznak. Így a csütörtökön kezdődött munkabeszüntetéshez már az ottani kollégák is csatlakoztak.

Az agrárszektor.hu úgy értesült, hogy a Pick Szeged többi telephelyén - Szegeden, Baján és Alsómocsoládon - folyik a termelés.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?