Most megleptek bennünket az oroszok - Teljes az értetlenség

agrarszektor.hu
Sem hivatalos, sem informális értesítést nem kaptak a magyar hatóságok arról, hogy Oroszország - Görögország és Ciprus mellett - elsőként Magyarország számára tenné lehetővé az élelmiszerszállításokat az orosz embargó várható feloldása után. Ugyanakkor a magyar cégek arra számítanak, hogy az embargó megszüntetésekor azonnal megkezdhetik az exportot, ezért felkészültek a szállítások engedélyezését megelőző, kilátásba helyezett orosz ellenőrzésekre.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Sem a Külgazdasági és Külügyminisztérium, sem Bognár Lajos országos főállatorvos nem kapott értesítést arról, hogy Oroszország - Görögország és Ciprus mellett - elsőként Magyarország számára tenné lehetővé az élelmiszerszállításokat az orosz embargó feloldása után - jelentette ki közleményében Budai Gyula miniszteri biztos. Moszkva eddig sem hivatalos, sem informális úton nem adott tájékoztatást az ügyben. Az Interfax orosz hírügynökségnek viszont Szergej Dankvert, az Orosz Föderáció Állat- és Növény-egészségügyi Szolgálat vezetője azt mondta, hogy vizsgálják annak lehetőségét, hogy szakértőket küldjenek a három említett országba.

Magyarország tiszteletben tartja az Európai Unió szankciókkal kapcsolatos döntését, de felkészülten várja az orosz szakértők esetleges érkezését - fogalmazott Budai Gyula. A magyar gazdák és cégek arra készülnek, hogy az embargó vége után azonnal meg tudják kezdeni a szállítást Oroszországba. Az orosz exporttilalom miatt a hazai agrárium napi 70 millió, éves szinten 10 milliárd forintos kiesést kénytelen elszenvedni - áll a közleményben.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?