JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!
Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!
Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!
Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
Csapdába ejti a ködöt egy chilei manufaktúra, amely így állítja elő söreit. Az arrafelé ritka természeti jelenségből vastagon szőtt hálókkal nyerik ki a vize, amelyet a gravitáció erejét felhasználva a hálók alatti tárolókba vezetnk - számol be a munchies.vice.com.
A főzde a chilei Atacama sivatagban található, amely a világ egyik legszárazabb pontja. Éves szinten 0,1 milliméternél is kevesebb csapadék hull le e vidéken, ahol a szárazság ellenére is megjelenik a köd, amelyből ötven éve vontak ki először vizet.
A módszer azóta sem változott, így a chilei sörfőzde ennek segítségével évente 24 ezer liternyi vizet állíthat elő, amely a söröknek különleges minőséget ad. A manufaktúra arany-borostyán színű, skót világos sörökhöz hasonló italt készíthet. Söreit közepesen "komplexnek" tartja, az ízüket pedig a maláta édességével és a karamell lágyságával jellemzi.
Manapság már számtalan hozzávalóból készíthetnek söröket, mivel a fogyasztók körében egyre népszerűbbek a különleges alapanyagokból előállított italok. Vannak például olyan sörfőzdék, ahol burgonyából, hóból és kezelt szennyvízből főzik a népszerű italt, így valójában nem meglepő az sem, hogy a chilei manufaktúrában ködből nyert vízből állítanak elő söröket.