Most Csányi cége is betörhet a hatalmas piacra

agrarszektor.hu
A Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató érdekeltségébe tartozó Pick Szeged Zrt. és az önkormányzati tulajdonban lévő Pápai Hús Kft. is szállíthat sertéshúsokat Kínába. cégek megkapták a szükséges engedélyt, de még meg kell jelenniük a kínai karantén hivatal honlapján is.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Újabb két magyar húsipari cégnek adott szállítási engedélyt a Kínai Népköztársaság Tanúsítási és Akkreditációs Hivatala (CNCA) - jelentette be Budai Gyula miniszteri biztos. Most a Csányi-érdekeltségű Pick Szeged Zrt. és az önkormányzati tulajdonú Pápai Hús Kft. előtt nyílhat meg a kínai piac.

Ahhoz, hogy a két cég valóban megkezdhesse a szállításokat, arra van szükség, hogy a vállalatok a Kínai Népköztársaság Minőségellenőrzési és Karanténozási Hivatalának (AQSIQ) honlapján is megjelenjenek, de ez várhatóan heteken belül megtörténik. Budai Gyula tájékoztatása szerint a két vállalkozás összesen négy üzeme exportálhat Kínába. Ezek a vállalatok már 2012-ben is átestek kínai helyszíni ellenőrzésen, ennek ellenére csak most kapták meg a szállítási jogot.

Sok disznó esznek a kínaiak
Kína a világ sertéstermelésének csaknem felét adja, de így is jelentős importra szorul. A csaknem 7 millió tonnás éves globális sertéshúsimport legnagyobb részét Oroszország mellett Kína bonyolítja le. A kínaiak évente és fejenként átlagosan mintegy 40 kilogramm sertéshúst fogyasztanak.

Az első fagyasztott sertéshús-szállítmány 2014 novemberében indult Magyarországról Kínába, azóta havi 120-130 konténer (mintegy 3000-3200 tonna) áru érkezik az ázsiai országba. A kínai piacon éppen azokat a termékeket keresik, amelyek az Európában csak korlátozottan eladhatók, mint például a köröm, a fül, a fej és a császárhús. E termékek árai a kínai piacon nagyon magasak és a jó minőségű magyar termékek keresettek.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?