Pápai húscsőd: több mint 800-an kaptak felmondási értesítést

agrarszektor.hu
Több mint 800 dolgozó kapott a napokban előzetes értesítést munkaviszonyának későbbi megszüntetéséről a felszámolás alatt álló Pápai Hús csoportnál. A felszámolóbiztos szerint az előzetes értesítésre azért volt szükség, mert a Munka Törvénykönyvének új szabályai alapján felszámolási eljárásban nincs lehetőség munkáltatói jogutódlásra. Ezért a dolgozók meglévő munkaviszonyát fel kell mondani, és velük a pápai eszközvagyon új tulajdonosa köthet majd ismét szerződést, ha az értékesítésre kiírt pályázat eredményes lesz.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Rendes felmondással várhatóan az év végéig megszűnik a Pápai Hús csoportnál dolgozók munkaviszonya - erről kaptak a napokban előzetes értesítést a munkavállalók. Az agrárszektor.hu információit Szegőné Kemerle Judit felszámolóbiztos is megerősítette. A csoport felszámolás alatt álló három cégénél több mint 800-an dolgoznak - tette hozzá.

Mint ismert, a Pápai Vagyonhasznosító Kft.-nél, a Pápai Hús Élelmiszer-feldolgozó és Értékesítő Kft.-nél és a Pápa-Ser Sertéstenyésztő és -hízlaló Kft.-nél tavaly indult felszámolási eljárás. A felszámolást végző Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. pedig a vagyonelemekre az idén írt ki pályázatot, amelynek határideje március 31-én jár le.

A felszámolóbiztos tájékoztatása szerint az előzetes értesítésekre azért volt szükség, mert az új Munka Törvénykönyve szerint felszámolási eljárásban nincs lehetőség munkáltatói jogutódlásra. A lépést egyeztették az üzemi tanáccsal is.

A meglévő munkaviszony megszüntetése nem jelenti azt, hogy a dolgozók ne őrizhetnék meg munkahelyüket, ha a felszámolási eljárásban lesz érvényes pályázat. Ez esetben a vevők megvásárolnák az eszközöket, majd egy tulajdonukban álló cég létesítene új munkaviszonyt a jelenlegi dolgozókkal. Ha a március 31-én lejáró, mostani pályázat érvényes és eredményes lenne, a munkavállalók meglévő munkaviszonya hamarabb, jóval az év vége előtt szűnne meg.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?