Ha a japánoknak ízlik a mangalica, jó lehet az amerikaiaknak is

agrarszektor.hu
Számos magyar minőségi élelmiszernek lehet helye az Egyesült Államok piacán - állapította meg amerikai tárgyalásain Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. Ha például Japánban ízlik a magyar mangalicahús, a miniszter szerint az Újvilágban is sikert arathat.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Magyarországnak az a célja, hogy minél több minőségi élelmiszer jusson el az Újvilágba - hangsúlyozta Fazekas Sándor, aki Washingtonban tárgyalt Michael Scuseval, az amerikai agrártárca miniszterhelyettesével. A magyar tárcavezető ilyen élelmiszernek nevezte a mangalicahúsból és a szürkemarha húsából készült feldolgozott termékeket, a mézet, a lekvárt, a borokat és a pálinkákat.

Japánban ezer étteremben szolgálnak fel magyar mangalicahúst, ha ott ízlik az embereknek, akkor az Újvilágban is sikert arathat - fogalmazott Fazekas Sándor. Szerinte ma már vannak olyan magyar cégek, amelyek képesek exportálni a nagyon igényes amerikai piacra.

NEKED AJÁNLJUK
Hízásnak indulhat a magyar mangalica?
Állattenyésztés

Hízásnak indulhat a magyar mangalica?

Az elmúlt évek válságsorozata a mangalicásokat is megviselte, most azonban rendeződni látszik a piac, elsősorban az export élénkülése miatt.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?