Pápai húscsőd: másodszorra több mint egymilliárdot ajánlottak

agrarszektor.hu
1,134 milliárd forintos volt a legmagasabb ajánlat a felszámolás alatt álló pápai húsipari cégcsoport vagyonelemeire kiírt második pályázati felhíváson. A beadott legmagasabb árajánlat elmarad a 3,6 milliárd forintos irányártól, de több mint tízszeresét teszi ki az első felhívásra beérkezett, 109,5 millió forintos legnagyobb összegnek.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Ma délben zárult a felszámolás alatt álló Pápai Vagyonhasznosító és Értékesítő Kft , a Pápai Hús Élelmiszer-feldolgozó és Értékesítő Kft. és a PÁPA-SER Kft. vagyonelemeinek értékesítésére kiírt második pályázat, amelyet a felszámolást végző Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. jelentetett meg. Az agrárszektor.hu információi szerint a tenderre érkezett legmagasabb ajánlat 1 134 000 000 forint volt.

A Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. közlése szerint a pályázat jelenleg kiértékelés alatt áll. A felszámoló a húsipari cégcsoport vagyonelemeit egyben hirdette meg, 3,6 milliárd forintos irányáron. A legnagyobb hitelező az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt., amely korábban jelentős hiteleket folyósított a pápai húsiparnak.

A felszámoló az első értékesítési pályázatot az év elején tette közzé a tavalyi indult felszámolási eljárásban. Akkor az irányár 4,5 milliárd forint volt, míg a beérkezett legmagasabb ajánlat csak 109,5 millió forintot tett ki. Így az első tender eredménytelenül zárult.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?