Brit Virgin-szigetek, Tajvan: külföldi tulajdonba kerül a pápai húsgyár

agrarszektor.hu
A budapesti székhelyű TANO Commerce Kft. lett a nyertes 1,134 milliárd forintos ajánlattal a pápai húsipari cégcsoport értékesítésére kiírt, tegnap zárult pályázaton. A TANO Commerce egy Brit Virgin-szigeteken bejegyzett társaság tulajdonában van, ügyvezetője pedig tajvani személy.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Elfogadta a felszámolást végző Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. a pápai húsipari cégcsoportra beérkezett két ajánlat körül az egyiket - közölte a felszámoló társaság az MTI-vel. A TANO Commerce Kft. lett a nyertes 1,134 milliárd forintos ajánlatával, míg a másik pályázatot érvénytelennek nyilvánították, mert a 200 millió forintot ajánló pályázó nem igazolta az ajánlati biztosítékon felül fennmaradó nettó vételi ajánlata szerinti fedezetet.

Hasonló témákról az augusztus 12-ei Kelet-magyarországi Agrárfórumon hallhat. Szó lesz többek között a hazai élelmiszeripar fejlesztési lehetőségeiről, az ágazat számára előirányzott GINOP forrásokról és az uniós pályázati dömpingről is. Nemcsak szakmai program hanem kiváló kapcsolatépítési lehetőségek és egyedülálló attrakciók is várják: versenytraktorok, traktorhúzó verseny, 3 napos agrárexpó, traktorkarnevál. Kattintson a részletes programért és jelentkezzen azonnal!


A nyertes TANO Commerce ajánlatában vállalta, hogy az 1,134 milliárd forintos vételárat a szerződéskötést követő harminc napon belüli megfizeti, és folytatja a Pápai Hús csoport tevékenységét. A vevő legalább 2018. december 31-ig fenntart 650 munkahelyet, vállalja továbbá a termelési volumen növelését, a nemzetközi értékesítési piacok visszaszerzését és növelését, a technológiai fejlesztést és a vertikális integráció fenntartását. A felszámoló szerint a TANO Commerce Kft. ajánlatának elfogadása biztosítja a törvényben előírtak teljesülését, vagyis azt, hogy működő üzemként kerüljön új tulajdonba a vagyon.

Cégnyilvántartási adatok szerint a tavaly létrehozott, budapesti székhelyű TANO Commerce Kft. a Primebase Group Limited nevű cég tulajdonában van, amelyet a Brit Virgin-szigeteken jegyeztek be. A TANO Commerce ügyvezetője pedig egy Liu Chi-Jen nevű személy, akinek külföldi tartózkodási helye Tajvanon van. Így a mostani értékesítési tranzakcióval a tavaly ellehetetlenült pápai húsipari csoport külföldi tulajdonba kerül.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?