Fazekas: csak "tiszta forrásból"

agrarszektor.hu
Újabb rekordot dönthet az idén a Németországba irányuló magyar mezőgazdasági és élelmiszeripari export. A németországi kivitel várhatóan 1,3 milliárd euró lesz 2016-ban. Magyarország jövőre díszvendége lesz a berlini Nemzetközi Zöld Hétnek.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az idén a Németországba irányuló magyar mezőgazdasági és élelmiszeripari export meghaladhatja a tavalyi rekordszintet is - közölte Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. A múlt évben a Németországba irányuló magyar agrár- és élelmiszeripari kivitel értéke elérte az 1,222 milliárd eurót, ami rekordnak számít, és mintegy 8 százalékkal volt magasabb az előző évinél. Az idén pedig várhatóan eléri az 1,3 milliárd eurót a németországi kivitel, de ehhez több árut kell értékesíteni a tavalyinál, mert az árak nyomottak. A teljes magyar agrárexport 8 milliárd euró körül alakulhat az idén.

Magyarország 2017 januárjában díszvendége lesz a berlini Nemzetközi Zöld Hét elnevezésű élelmiszeripari kiállításnak. A miniszter bejelentése szerint a kiállítás magyar mottója: tiszta forrásból. Magyarország ugyanis hagyományos, a természeten alapuló élelmiszer-termelést folytat, GMO-mentesen kíván termelni - szögezte le.

Lipcsey György, az Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft. (Amc) ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: egy teljes pavilont, mintegy 1600 négyzetmétert kapnak a magyar cégek a berlini bemutatkozásra. A magyar kiállítás megrendezésére 560 millió forintot fordítanak.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?