Lázár bejelentette: megalakul az új magyar "zászlóshajó"

agrarszektor.hu
A jövő héten megalakul az új mezőhegyesi ménesbirtok és tangazdaság. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az állami mintagazdaság létrehozásával az a kormány célja, hogy új "zászlóshajó" jöjjön létre a magyar agráriumban.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A jövő hét keddjén alakul meg az új mezőhegyesi nemzeti ménesbirtok és tangazdaság - jelentette be kormányinfós tájékoztatóján Lázás János. A ménesbirtokról szóló törvény szerint az állami mintagazdaság részvénytársasági formában működik majd.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái

A kormány a működéshez egymilliárd, a fejlesztésekhez ötmilliárd forintot biztosít. A mintagazdaság 9600 hektáron gazdálkodik majd, amelyből 8200 hektár szántó, több mint 1000 hektár pedig erdő.

Az új mintagazdaság létrehozásával az a cél, hogy a hazai mezőgazdaságban új "zászlóshajó" jöjjön létre - mondta Lázár János. (Mint ismert, hosszú ideig a szintén állami tulajdonú bábolnai gazdaságot nevezték a magyar agrárium "zászlóshajójának", de a cég mára felszámolási-végelszámolási eljárásokban megszűnt). Lázár János szerint az új mezőhegyesi mintagazdaság feladata az lesz, hogy a hagyományok, az agrárképzési igények és a XXI. századi mezőgazdaság követelményei szerint működjön.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?