Csányi volt vezére Pápára igazolt

agrarszektor.hu
Kovács Lászlót, a Pick Szeged Zrt. korábbi elnök-vezérigazgatóját nevezte ki a Pápai Hús Kft. új ügyvezető igazgatójává a hongkongi magánbefektetők tulajdonában álló Tano Commerce (TC) Kft. A TC a pápai húsipari vagyont felszámolási eljárásban vásárolta meg a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft.-től. Az új tulajdonosok jövőre 200 ezer darabos sertésvágást és 16,5 milliárd forintos árbevételt várnak, műszaki fejlesztésekre pedig kétmilliárd forintot biztosítanak. A pápai termékeket a távol-keleti piacon is értékesítenék.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A december elsejei tulajdonosváltást követő egy hét alatt több mint duplájára emelte termelését a Pápai Hús Kft., a heti sertésvágások száma pedig 1200-ról 2800-ra nőtt - közölte Kovács László, a cég új ügyvezető igazgatója. A húsipari berkekben ismert szakember korábban a Pick Szeged Zrt. elnök-vezérigazgatója, illetve elnöke volt. A szegedi húsipari cég a Bonafarm Csoporthoz tartozik, amelynek tulajdonosa Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató.

Terjeszkedési célok

Kovács László azután vált a Pápai Hús Kft. ügyvezető igazgatójává, hogy a hongkongi magánbefektetők tulajdonában álló Tano Commerce Kft. a felszámolás alatt álló pápai húsipari vagyont 1,134 milliárd forintért megvásárolta az állami tulajdonú Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft.-től. Frank Liu, a Pápai Hús Kft. új tulajdonosa komoly potenciált lát a magyar élelmiszeriparban és mezőgazdasági szektorban. Véleménye szerint Magyarország a távol-keleti befektetők számára a kelet-közép-európai régió kapuja lehet. A vállalat számára elsődleges továbbra is a magyar piac, emellett a Távol-Keleten és az Egyesült Államokban terjeszkednének - tette hozzá az MTI szerint.

A tervek szerint december végére szeretnék elérni az egymilliárd forintos árbevételt. A 2017-es évtől 16,5 milliárd forintos árbevételt vár a vállalatvezetés - 4,6 milliárd forintot exportból-, 2020-ra pedig 20 milliárd forintos árbevétellel számolnak.

Növelnék a dolgozói létszámot is

2017-ben 200 ezer darabos sertésvágást és 21 400 tonnás termelést terveznek, amelyet 2020-ra 300 ezres sertésvágásra és 26 800 tonnára növelnének. A 680 dolgozó számát jövőre 750-re, 2020-ra 900-ra növelik.

A Távol-Keletre egyelőre főként darabolt húsrészeket értékesítenek, de három éven belül a magasabb hozzáadott értéket képviselő húskészítményeket is szeretnék ismertté tenni a kínai piacon. Az Egyesült Államokba 1968 óta exportál a cég, itt a sonka és a bacon a két legismertebb termékfajtájuk.

Kétmilliárd fejlesztésekre

A fejlesztések érdekében az új tulajdonos kétmilliárd forintot biztosít a legfontosabb műszaki fejlesztésekre - mondta az ügyvezető igazgató. Ebből valósulnak meg a teljes kapacitás elérését szolgáló beruházások, a hatékonyságnövelést elősegítő, például csomagolástechnikai fejlesztések, valamint a vállalatirányítási rendszer kiépítése.

A Tano Commerce Kft. a helyi önkormányzat hozzájárulásával használhatja a Pápai Hús Kft. nevet. A kft. tulajdonosa a Chi Fu Investment Grouphoz tartozó Famous Yield Enterprises.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?